Oranje Vrouwen OKT Groep rond doel 2016

5 april 201907:58

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Overal vallen beslissingen

Een verse Morning Skate op deze vrijdagmorgen. Met aandacht voor de Oranje-vrouwen, voor een bijzondere wedstrijd in Amsterdam, de overstap van Raymond van der Schuit, een mogelijke nieuwe tegenstander voor Tilburg in de Oberliga, het stoppen van Sjoerd Idzenga, het recordseizoen van Tampa Bay en nog veel meer.

Het wordt een...

apart weekeinde. De Beneliga is afgelopen zondag afgerond, terwijl Tilburg Trappers pas volgende week weer in actie komt in de play-offs in de Oberliga. Dat betekent natuurlijk niet dat er geen ijshockey is. Zo beginnen de vrouwen van Oranje zaterdag aan hun WK Division IB in Beijing, China. Nederland opent het toernooi tegen Zuid-Korea en neemt het op zondag op tegen Kazachstan. Lees hier een voorbeschouwing op het toernooi van de Oranje-vrouwen >>>

In Amsterdam wordt...

zaterdag een bijzondere wedstrijd gespeeld. Om 13.15 uur speelt het team van Amsterdam uit de Beneliga tegen het Amsterdam Tigers Para Team. Voor deze wedstrijd spelen de spelers van het eerste team van Amsterdam in een slee tegen het para-team, een wedstrijd mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Picnic.

Doelman Sjoerd Idzenga..

van Heerenveen en Oranje heeft vanwege werk besloten een punt te zetten achter zijn loopbaan op het hoogste niveau. Idzenga maakte dertien jaar deel uit van de hoofdmacht van Flyers en maakte vaak deel uit van de selectie van het Nederlands team, met de promotie in het Spaanse Jaca als een hoogtepunt. Lees hier een uitgebreider verhaal over de loopbaan en moeilijke beslissing van Sjoerd Idzenga >>>

Foto: Jan Hofstede

Nijb awards idzenga vreeman 2016

Raymond van der Schuit...

legt in AD/Haagsche Courant uit waarom hij de overstap maakt naar Nijmegen. 'Ik las dat ik voor het geld ga, maar dan had ik wel voor een andere club gekozen. Nijmegen heeft duidelijke doelen gesteld, waar ik mij goed in kan vinden, en ik kan mij weer bij een nieuwe ploeg bewijzen. Ik ben blij met een nieuwe uitdaging en ga met vrienden en oud.'

Foto: Marco Spelten

Final Four 2019 Raymond van der Schuit kans

Steve Mason en...

Rapperswil-Jona Lakers hebben ook het vijfde duel verloren in de serie tegen Davos. Dat betekent dat de ploeg nog maar één kans heeft op lijfsbehoud op het hoogste niveau in Zwitserland. Komend weekeinde begint de serie tegen Langenthal, de kampioen op het tweede niveau in Zwitserland. De eerste wedstrijd wordt zaterdag in eigen huis gespeeld. Mits de serie gespeeld gaat worden, Langenthal heeft een stadion dat niet voldoet aan de eisen voor ijshockey op het hoogste niveau en overweegt de serie niet te spelen.

Tilburg Trappers...

heeft dus een weekeinde vrij zo midden in de play-offs. Hieronder vast het speelschema voor de halve finaleserie tegen Herner EV.

12-04 20.00 uur: Tilburg - Herne
14-04 18.30 uur: Herne - Tilburg
16-04 20.00 uur: Tilburg - Herne
18-04 20.00 uur: Herne - Tilburg*
20-04 20.00 uur: Tilburg - Herne*

* Indien noodzakelijk
De aanvangstijden in Herne zijn nog onder voorbehoud.

Mogelijk wordt vanavond..

al bekend wie de andere halve finale gaan spelen in de Oberliga. Landshut en Rosenheim hebben beiden nog maar één overwinning nodig in hun series tegen respectievelijk Saale Bulls Halle en Hannover Scorpions. De wedstrijd in Rosenheim begint om 19.30 uur, terwijl de eerste face-off in Halle om 20.00 uur is.

In onze rubriek Flashback...

kijken we deze week terug op een kampioenschap van Tilburg Trappers, een naamsverandering in Nijmegen en een jong Oranje vijftien jaar geleden met een paar namen die ook nu nog bijzonder prominent zijn. Lees de Flashback van deze week hier >>>

Eerder deze week...

schreven we al over allerhande onzekerheden rond de samenstelling van de Oberliga Nord volgend jaar. Nu is er goed nieuws vanuit Herford. De kampioen in de regionale liga in Noordrijn-Westfalen, Herforder EV, heeft de ambitie om te promoveren. Het is voor het eerst in jaren dat de kampioen een niveau lager dat wil doen. De club gaat de komende periode kijken of de promotie organisatorisch mogelijk is met steun van gemeente en bedrijfsleven. Promotie zou dan na volgend seizoen mogelijk zijn. Herford ligt in de buurt van Bielefeld, halverwege de weg naar Hannover, 315 kilometer van Tilburg.

De play-offs in de NHL...

naderen met rasse schreden. In de Western Conference is de laatste beslissing gevallen. Colorado pakte een punt tegen de Winnipeg Jets en maakte daarmee een einde aan de hoop van de Arizona Coyotes, die zelf wel wonnen van Las Vegas maar tijdens die wedstrijd het nieuws over hun uitschakeling hoorden. Voor Colorado wordt het een apart seizoen. De club plaatst zich voor de play-offs, maar heeft ook nog kans op de eerste pick in de draft. De club heeft twee jaar geleden de pick van de Ottawa Senators verworven die met de beste kansen in de loterij zitten om die eerste pick

De Penguins...

uit Pittsburgh hebben zich voor het dertiende jaar op rij geplaatst voor de play-offs met een 4-1 overwinning op de Detroit Red Wings. De Washington Capitals eindigen voor het vierde jaar op rij als nummer één in de Metropolitan Division na een 2-1 overwinning op Montreal. Die club houdt wel kans op de play-offs maar is afhankelijk van wat in Columbus gebeurt.

De Tampa Bay Lightning hebben..

hun 61e overwinning van het seizoen geboekt door de Toronto Maple Leafs met 3-1 te verslaan. Ze zijn nu nog een zege verwijderd van het record van de Detroit Red Wings die in 1995-96 62 wedstrijden wonnen in het reguliere seizoen. Ook in dit seizoen een bijzondere situatie met de doelpuntenmakers.

Lees ook...