Ilse Robben Award 2019

10 september 201907:37

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Pataky, een verlenging en de fietsende ijshockeyer

In de Morning Skate op deze dinsdagmorgen onder meer aandacht voor de uitreiking van de Ilse Robben Awards, de transfer van Oliver Pataky van Den Haag naar Nijmegen, voor een verlenging in Zoetermeer, de tijdelijke ijsbaan voor Antwerpen, een poll over de Oberliga Nord, een oud-ijshockeyer die nu hard een berg op kan fietsen en het visitekaartje van Kaapo Kakko.

Tijdens het Girls Only Hockey Weekend..

wordt traditioneel ook de Ilse Robben Award uitgereikt, de belangrijke prijs voor betrokkenheid bij het vrouwenijshockey in Nederland. De jury koos dit jaar voor Sietske van den Brink als winnaar van de Award vanwege haar grote inzet voor het vrouwenijshockey in Heerenveen en daarbuiten. De Ilse Robben Talent Award ging naar Ans van Hoof

Select 4-U Nijmegen Devils heeft..

zijn tweede importpositie bezet met Oliver Pataky, die de afgelopen twee jaar uitkwam voor Den Haag. De club zag verdediger Boris van Bergen afgelopen weekeinde met een blessure uitvallen en besloot toen gesprekken met de 22-jarige Slowaakse aanvaller te versnellen. Ritchie van Hulten verhuist naar de defensie.

Lees hier meer over de transfer >>>

Zoetermeer Panters..

heeft het contract met aanvaller Indy Bontan verlengd. De 19-jarige aanvaller uit Nieuwegein debuteerde afgelopen seizoen in het eerste team bij Panters en bracht zijn eerste assist op zijn naam. Eerder was hij actief in de jeugd van Zoetermeer en Utrecht, alsmede voor Dordrecht Lions.

In Antwerpen..

is begonnen met de de opbouw van de tijdelijke ijsbaan voor de deelnemer aan de Beneliga. Phantoms kreeg vorig jaar te maken met afkeuring van de oude ijsbaan en wacht op de bouw van een mooie nieuwe accommodatie. Op Facebook meldt de club nu dat de opbouw van de tijdelijke ijspiste is begonnen. De club zit al in de voorbereiding op het nieuwe ijshockeyjaar.

Bekijk de foto's op de Facebook-pagina van Antwerpen >>>

Sepp Kuss...

won afgelopen weekend Ă©Ă©n van de zwaarste bergetappes in de Ronde van Spanje. Een van de kranten kopte 'Na de schansspringer, nu de ijshockeyer'. Met de schansspringer wordt natuurlijk verwezen naar de Sloveen Primoz Roglic die de Vuelta mogelijk gaat winnen. Met de ijshockeyer werd verwezen naar Sepp Kuss, die tot zijn zestiende in zijn geboortestad Durango in Colorado aan ijshockey deed. 'Maar ik was te klein en niet goed genoeg'. Op YouTube staat nog deze video waar Kuss zich aankleed als speler van Eindhoven Kemphanen om aan te geven dat hij zijn verleden niet vergeten is. Hij werd overigens eerst nog langlaufer alvorens hij zich op het wielrennen stortte.

Het blad Eishockeynews...

heeft op zijn website de jaarlijkse poll staan over de Oberliga Nord. Daarbij wordt onder meer gevraagd welke ploeg kampioen wordt van de reguliere competitie in Nord, welke club zich het beste heeft versterkt, wie de beste versterking is en welk talent zich in de kijker gaat spelen. Bij de spectaculairste versterking kan op Diego Hofland van Tilburg Trappers worden gestemd. Bij de talenten staat de andere nieuwkomer van Tilburg, Bartek Bison.

De poll is hier te vinden >>>

De Columbus Blue Jackets...

hebben verdediger Zach Werenski voor drie jaar gecontracteerd voor in totaal 15 miljoen dollar. Werenski was een restricted free agent bij de Blue Jackets. De 22-jarige verdediger was onderdeel van een grotere groep jonge spelers nog zonder contract, waardoor ze trainingskamp of zelf het begin van het nieuwe seizoen konden missen. Andere belangrijke namen zijn Brayden Point van Tampa Bay, Mitch Marner van Toronto, Mikke Rantanen van Colorado, Matt Tkachuk van Calgary en Patrik Laine van Winnipeg.

De verschillende rookie-tournaments..

in de NHL zijn aan de gang in voorbereiding op het begin van de reguliere trainingskampen. Het Finse supertalent Kaapo Kakko gaf deze week al zijn visitekaartje af bij de New York Rangers. De nummer twee in de draft van vorig jaar besliste een oefenwedstrijd hoogstpersoonlijk in overtime.

Het was even schrikken...

voor fans van de Washington Capitals. Tijdens een informeel potje met teamgenoten op maandag blesseerde de superster zich en leek geen gewicht te kunnen plaatsen op zijn linkerbeen. Het goede nieuws is dat hij na een korte periode van het ijs terugkeerde en weer rondschaatste alsof er niets was gebeurd.