De U12 van Den Haag won afgelopen seizoen bij Super Sunday de cup
De U12 van Den Haag won afgelopen seizoen bij Super Sunday de cup — © Joep Meijsen - IJshockey.com

18 mei 202007:41

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Transfers, U12-veranderingen en een opmerkelijk doelpunt

In de Morning Skate op deze maandagochtend een overzicht van het spelersnieuws van de afgelopen dagen uit onder meer de Beneliga en de Oberliga Nord. Verder aandacht voor een voorgenomen aanpassing van de competitie bij de U12, een opmerkelijk doelpunt en vertrouwen in het voorzetten van de NHL.

Eerst maar even...

Het spelersnieuws van de afgelpen dagen. Zo stapt vrouweninternational Zo√ę Barbier over naar de Zweedse competitie. Ze tekende bij Malm√∂ Redhawks, dat daar uitkomt op het tweede niveau.

Lees hier meer over de overstap van Barbier >>>

Luik heeft de selectie...

uitgebreid met twee Nederlandse spelers. Levi Smeets maakt de overstap vanuit Geleen, terwijl Kai Willems na een jaar in Nijmegen terugkeert bij Bulldogs.

Lees hier meer over de overstap van Levi Smeets >>>

Lees hier meer over de terugkeer van Kai Willems >>>

Unis Flyers Heerenveen...

maakte bekend dat Niels van der Vossen en Marc Nijland ook komend jaar weer in het shirt van de club spelen. Zij verlengden allebei met één jaar.

Lees hier meer over de contractverlengingen in Thialf >>>

Eef Gerritsen...

keert na een periode in de Verenigde Staten terug naar Select 4-U Nijmegen Devils. De aanvaller is oorspronkelijk afkomstig uit de jeugdopleiding van Devils en speelde daar ook al eerder in de Beneliga.

Lees hier meer over Eef Gerritsen en Nijmegen >>>

De U12-competitie gaat...

waarschijnlijk veranderen, zo bleek onlangs tijdens overleg tussen IJshockey Nederland met de Eerste Divisie en de jeugdclubs. 'Doelstelling is om één 3-op-3-toernooi en drie wedstrijden per maand te organiseren. waarbijde wedstrijden zoveel mogelijk regionaal en op sterkte worden ingedeeld. Het competitie-element wordt vervangen door het wedstrijdelement (de stand in de competitie wordt niet meer gepubliceerd). Spelplezier staat voorop', zo valt te lezen in het verslag van de vergadering. Voorafgaand aan het komende seizoen wordt in Tilburg een demonstratietoernooi georganiseerd..

Lees hier meer over het overleg >>>

In de Oberliga Nord...

draait de spelerscarousel verder. Zo heeft Hannes Albrecht zijn contract bij Leipzig met twee jaar verlengd. De 30-jarige aanvaller was de nummer drie op de topscorerslijst van de club vorig jaar met 43 punten in 34 wedstrijden. Daarbij was hij 23 keer zelf de maker van het doelpunt. Hannover Scorpions heeft de contracten van de 34-jarige Andy Reiss en de 26-jarige Robert Peleikis verlengd. De twee verdedigers tekenden allebei voor één jaar bij. Herner EV heeft het contract met verdediger René Behrens met een jaar verlengd, de 21-jarige verdediger was met vorig jaar in 40 wedstrijden goed voor twee goals en vijf assists.

Hannover Scorpions heeft ook...

een nieuwe doelman. Het gaat om de 37-jarige Canadese goalie Brett Jaeger, die de afgelopen jaren vooral op het tweede niveau in Duitsland actief was. De afgelopen jaren speelde hij daar voor Bremerhaven, Dresden, Frankfurt en Bayreuth en volgt bij Scorpions de vertrokken Enrico Salvarani op. Ansgar Preuss blijft aan als nummer twee bij de club.

Moskitos Essen heeft het...

contract met de 31-jarige Canadese aanvaller Aaron McLeod verengd. De ervaren forward werd vorig jaar lange tijd geplaagd door blessureleed, waardoor hij maar 31 wedstrijden speelde, waarin hij tot 36 punten kwam. Een jaar eerder was hij nog de clubtopscorer met 75 punten. McLeod speelde eerder al enkele seizoenen in Essen en was tussendoor enkele jaren actief bij Herne. Laatstgenoemde club heeft zijn samenwerking in talentontwikkeling met Iserlohn Roosters (DEL) en Bad Nauheim (DEL2) verlengd.

Intussen wordt in Duitsland ook gewerkt...

aan de oprichting van een spelersvakbond voor ijshockeyers. Het initiatief hiervoor is afkomstig van de bekende spelers Patrick Reimer en Moritz M√ľller. De oprichting is noodzakelijk om zo de belangen van de spelers tegenover de DEL in de gesprekken rondom het afwikkelen van de coronacrisis te verdedigen. Het initiatief staat nog wel in de kinderschoenen.

Ales Hemsky hangt zijn...

schaatsen aan de wilgen, zo werd deze week bekend. De Tsjech kwam voor het laatst in 2017-18 in actie in de NHL voor Montreal. Hij speelde in totaal vijftien jaar in de NHL, waarvan elf bij de Edmonton Oilers. In totaal speelde hij 845 wedstrijden waarin hij 174 doelpunten en 572 punten op zijn naam bracht. Een van zijn goals was nogal opmerkelijk na het missen van een open net door Patrik Stefan in 2007.

Het blijft afwachten of...

de NHL zijn seizoen nog afmaakt. Twee clubeigenaren gaven dit weekeinde aan hier alle vertrouwen in te hebben. De omstreden Ottawa Senators-eigenaar Eugene Melnyk zei in een interview met TSN dat hij er '100 procent vertrouwen in heeft' dat er dit jaar een Stanley Cup wordt uitgereikt. Tegenover CNN stelde ook eigenaar Ted Leonsis van de Washington Capitals dat hij ervan overtuigd is dat de NHL zonder publiek weer wedstrijden gaat spelen.