Aanvaller Tony Demelinne speelt ook komend seizoen voor Heerenveen. De 28-jarige aanvaller speelde vorig seizoen 39 wedstrijden met de regerende Nederlandse kampioen, waarin hij 35 goals en 55 assists voor zijn rkening neemt. Demelinne was afgelopen jaar de captain bij de Friese ijshockeyclub.

De Friese club gaat ook verder met de 19-jarige aanvaller Marc Nijland, die afgelopen jaar negentien punten voor zijn rekening nam. Nijland is afkomstig uit de eigen jeugd van Flyers en speelde afgelopen jaar zijn eerste volledige seizoen in de hoofdmacht van de club.

Ook is er spelersnieuws uit Geleen. De club heeft de 37-jarige Canadees Brad Westerman opnieuw vastgelegd. Westerman is volgens de club statusspeleer en geldt dus niet als buitenlander. Westerman speelde afgelopen seizoen 21 wedstrijden in de BeNeLiga, waarin hij zeven goals en een assists voor zijn rekening nam.

De 18-jarige Renzo Meulenbeek is komend seizoen tevens actief voor de bekerfinalist uit Limburg. Meulenbeek is afkomstig uit de eigen jeugdopleiding van Eaters en proefde vorig jaar in vijftien wedstrijden al aan het niveau van de BeNeLiga. Hij kwam in die wedstrijden tot twee assists.

De club heeft tevens bekendgemaakt dat het goalie-duo van afgelopen seizoen ook dit jaar actief blijft. He gaat daarbij om de 24-jarige Rowan Delil en de 20-jarige Stef Verhulst. De club zegt inmiddels de basis voor het komende seizoen vast te hebben gelegd en de komende weken de namen van de spelers in groepjes bekend te zullen maken.

Amsterdam heeft inmiddels ook een begin gemaakt met de bekendmaking van de selectie voor het komende jaar. Vaste waarden van vorig seizeon als Tobias Kathan, Michael Mackie-Kwist, Julian Berteling, Calvin Pohlman, Daniel Lam, Donny van Musscher, Jasper Jaspers, Marino Bakker en Sam van Duin keren allemaal terug op de Jaap Edenbaan. Ook Rocco van Hoorn is weer van de partij, mits zijn pols voldoende hersteld is.

De club maakte tevens bekend dat Mike Overweg de overstap maakt vanuit Eindhoven naar Amsterdam. Overweg speelde afgelopen jaar zeventien wedstrijden in de BeNeLiga, waarin hij vier goals en vijf assists voor zijn rekening nam. Overweg speelde zeven jaar in Eindhoven, maar is oorspronkelijk afkomstig van Utrecht. Zijn broer Stef Overweg verlengde zijn contract in Amsterdam met een jaar.

De club gaat ook verder met het goalie-duo Danny van Rijswijk en Jacob van Duin. Amsterdam stelt nog in gesprek te zijn met een aantal andere geïnteresseerde spelers en rekent erop met een volledige line-up in de breedte aan het nieuwe seizoen te kunnen beginnen. De Jaap Edenbaan opent op 10 september zijn deuren voor het nieuwe ijsjaar. De club speelt op zondag 11 september een oefenwedstrijd in Nijmegen, een week later in Heerenveen.

Den Haag heeft ook weer de nodige contractverlengingen bekendgemaakt. Ben Rurup, Thomas Roosendaal, Johnny Ebregt, Luke Zwartbol en Bas Britstra maken allemaal komend seizoen weer deel uit van de selectie van coach Chris Eimers.

Koen Bakker stapt over van Turnhout naar Eindhoven. Bij Turnhout was hij goed voor tien goals en acht assists in 20 wedstrijden in de BeNeLiga. De 22-jarige voormalige jeugdinternational is afkomstig uit Veldhoven en speelde bij Eindhoven in de jeugd en maakte deel uit van de NIJA. Ook was hij in Canada actief. De club maakte tevens bekend dat Ricardo Muller de functie van assistent-coach gaat vervullen. Muller gaat in die functie Willem van de Kraak ondersteunen.

Diezelfde Muller is ook toegetreden tot het bestuur van de amateurtak van Eindhoven Kemphanen. Hij krijgt daar de portefeuille Technische Zaken met als opdracht het beleid op korte en lange termijn verder vorm te geven. Ook is hij coach van het Eerste Divisie-team. In totaal zijn zes nieuwe leden toegetreden tot het bestuur dat verantwoordelijk is voor de jeugd, waaronder oud-international Nico van Galen Last, die zich met sponsoring gaat bezighouden.

En er is nog meer goed nieuws uit Eindhoven. De komende tien jaar blijft de ijsbaan in de Lichtstad open. De vergunning wordt pas begin volgende maand verstrekt, maar de exploitatie van de baan wordt overgenomen door Sportfondsen. ‘ Een sterke partij’ die een ‘financieel heel gunstig bod’  heeft gedaan, zo wordt de verantwoordelijke wethouder geciteerd in Eindhovens Dagblad.

Ook in Turnhout lijkt het ijshockey gered. De club denkt de komende twee jaar door te kunnen komen met een tijdelijke ijsbaan in een bedrijfshal net buiten de ring van de plaats. De club hoopt vanaf september op de nieuwe locatie terecht te kunnen, nadat de oude baan de deuren sloot. Er zal waarschijnlijk geen BeNeLiga worden gespeeld in de Belgische plaats, maar het ijshockey en de andere ijssporten blijven wel behouden.