Flyers Hijs vd Schuit cheer spelersbank nov 18

13 maart 201918:39

Door Joep Meijsen

Raymond van der Schuit naar Nijmegen

Raymond van der Schuit maakt de overstap van Den Haag naar Nijmegen. Van der Schuit was dit seizoen topscorer bij Hijs Hokij met 28 goals en 24 assists in 26 wedstrijden.

Van der Schuit is de tweede speler die de Uithof verruilt voor het Triavium. Enkele weken geleden werd al bekend dat verdediger Jurryt Smid terugkeert naar Nijmegen. Van der Schuit won vorig jaar de Jack de Heer Trofee voor de topscorer op het hoogste niveau in Nederland. Hij maakte de afgelopen jaren ook vast deel uit van de selectie van het Nederlands team.

'De succesvolle forward stond al enige tijd op het verlanglijstje', meldt Nijmegen op zijn website. Van der Schuit kiest volgens Devils voor Nijmegen omdat hij toe is aan een nieuw avontuur, de sportieve ambities van Nijmegen ziet zitten en verschillende oude bekenden tegenkomt. Het gaat daarbij onder meer om Luke Zwartbol en Jeffrey Melissant. Zwartbol verlengde onlangs zijn contract, terwijl de gesprekken met Melissant over een verder verblijf in Nijmegen volgens Devils in een vergevorderd stadium zijn.

De transfer wordt een dag na de uitschakeling van Nijmegen in de play-offs van de Beneliga bekendgemaakt. Devils sloot daarmee een succesvol jaar af waarin de nationale beker en het landskampioenschap werden veroverd. Van der Schuit en Den Haag waren in beide finales de tegenstander. Hijs Hokij werd afgelopen weekeinde al uitgeschakeld door Luik.