IJNL sss 2024 leiden

Senioren ijshockey 2023-2024

Kampioen Vierde Divisie 2023-2024
— © Hans Eeuwes

7 april 202412:22

Door Wilma Olijhoek

Vierde divisie: Eindhoven Kemphanen 2 kampioen

Periode standen: 5-2, 3-3, 4-2

De wedstrijd tussen Eindhoven Kemphanen 2 en Slapping Studs Enschede was een waar spektakelstuk, met snelle doelpunten en sterke comebacks. De Eindhovense ploeg wist uiteindelijk met overtuigende powerplay te winnen en de beker mee naar huis te nemen.

Verslaggever: Hans Eeuwes

De wedstrijd begint met een knaller. Al na 25 seconden ligt de puck achter Slapping Studs doelman Sylvio van Ditzhuijzen. De schutter was Rick Schellekens met een slapshot van de blauwe lijn. Aanvalsleider Anthony Mammoliti mislukt een wrap-around en schiet even later in de vanghandschoen van Kemphanen 2 goalie Dennis Zwaga. Een snelle uitval van Enschede en op aangeven van Kes van Herk jaagt Anthony Mammoliti de puck tegen de touwen voor de 1-1 gelijkmaker (3.51). Een shorthander. Nick Legtenberg van de Studs probeert dan door te pakken, maar zonder succes. Mike Spaeridaens gaat solo. Zijn missie slaagt niet, maar seconden later lukt Dirk Nissen de 2-1 (13.33). Twaalf seconden later schiet Paul Bos vanuit de slot in voor 3-1. En het wordt nog mooier voor Eindhoven als aanvoerder Mark Gruijters scoort voor 4-1. En dat op 14.03. Dus in dertig seconden drie doelpunten voor de zuiderlingen. Maar de Slapping Studs slaan terug. Vanuit een haast onmogelijke hoek scoort hij van de rechterflank 4-2 (15.32). Een powerplay doelpunt. Maar nog voor de eerste pauze lukt Jorn van Gestel met een hard schot de 5-2 (19.03).

Sterke comeback van Enschede

En meteen na de pauze wederom een hard schot van Eindhovenaar Jorn van Gestel. En weer scoort hij. 6-2 na 22.17. Nog in diezelfde minuut schiet Jo√ęl Harms van de blauwe lijn. En ook hij treft doel voor 6-3 (22.51). En op de volgende aanval verrast Enschede de Eindhovenaren opnieuw. Ron Woortmeijer schiet van de blauwe lijn en Marc Torrents Yeste deflecteert de puck in het net. En dan is het opeens 6-4 (23.06). Dat wat onaangenaamheden op het ijs, met als gevolg drie spelers die de kleedkamer konden opzoeken. En derhalve is een goaliewissel bij Eindhoven noodzakelijk. Niek van Eijck neemt plaats tussen de pijpen. Jorn van Gestel voltooit dan zijn hattrick op 30.10 voor 7-4. Op de powerplay schieten zowel Ron Woortmeijer als Nick Legtenberg van Enschede net naast. Maar daarna geeft Ron voor op Nick, die met een one-timer de 7-5 markeert (33.23). Aanvoerder Mark Gruijters is dolblij met zijn doeltreffend schot op 36.45. En met 8-5 gaat de tweede pauze in.

Eindhoven wint finale met overtuigende powerplay

In de slotperiode heeft Kemphanen 2 nog flink wat powerplay tijd. En wie profiteert daar weer van? Jorn van Gestel met weer een poeier, 9-5 (41.17). In dat slotdeel komen naast verdedigster Eva Korkina ook dames Bibian Bruin en Roxy Fokker op het ijs. Captain Mark Gruijters lukt de tien, 10-5 na 46.59. Enschede komt dan via Daan Westerhof en Vladislav Mirzoev terug tot 10-7. Maar Chris Butcher pareert met de 11-7. Vlak voor tijd nog een curieus doelpunt van Eindhoven. Vanachter de doellijn uit de hoek van de baan scoort Paul Bos voor de 12-7. En de beker is voor Kemphanen Eindhoven 2.

"Straks na de wedstrijd gaan we fijn wat drinken. Eerst deze rare wedstrijd even verwerken."

— Jorn van Gestel van Kemphanen is blij maar niet euforisch.

Fotogallerij

Klik hier voor de foto's van de wedstrijd om het kampioenschap van Nederland in de Vierde divisie met dank aan Sonja Assenberg-Staarthof.