IJNL sss 2024 leiden

Senioren ijshockey 2023-2024

Kampioen Vijfde Divisie2023 2024 2
— © Rene Daleman

7 april 202410:13

Door Wilma Olijhoek

Vijfde divisie: Sweetlake Legends Zoetermeer kampioen

Periode standen: 3-1, 3-0, 2-1

Sweetlake Legends overtuigend naar kampioenschap in de 5e divisie. De Sweetlake Legends en Thor Amsterdam beten de spits af op Super Sunday, de dag waarop alle kampioenschappen van de senioren divisies te behalen vallen.

Thor aanvoerder Antoine Pichot gaat voorop en lost het eerste schot. Hij schiet echter over. Maar dan neemt Zoetermeer over middels Joffrey Klerk. Zijn schot verdwijnt echter in de vanghandschoen van Amsterdam doelman Lucas Kokot. Die daarna heel wat werk te doen krijgt. Julian Pattinama probeert hem door de 'five hole' te verschalken. Collin de Heer geeft diagonaal voor op Benito Tjoe. Kokot is op tijd door de goalmond gegleden en redt. Maar de Sweet Lake Legends blijven aandringen. Raymond Bosma schiet van de blauwe lijn en topscorer Julian Pattinama defelcteert de puck in de benedenhoek voor 1-0 (10.03). Thor verdediger Thomas Mesher gaat dan solo, net geen doelpunt volgt. In de tegenaanval geeft Julian Pattinama diagonaal voor op Mark Roem bij de verre paal. En Mark scoort. 2-0 na 13.04. Slecht sporadisch een aanval van de Amsterdammers. Maar verrassend heeft een ervan wel succes. Sean Schneider schiet van de blauwe lijn en Antoine Pichot deflecteect de puck in het net. Bij vier tegen vier gaat Thor aanvaller Henri Siltaniemi op avontuur. Maar hij stuit op de Zoetermeerse doelman Alexander Sveds. Henri schaats nog even terug naar Sveds en complimenteert hem met de goede redding. Dan aan de andere kant weer een ver schot van Raymond Bosma. Via Joffrey Klerk knalt de puck tegen de touwen voor de 3-1 (16.57).

5e divisie senioren super 1

Zoetermeer blijft bovenliggende team

In de tweede periode blijft Zoetermeer het bovenliggende team. Een verdekt schot van Joffrey Klerk verdwijnt achter Kokot in het net, 4-1 na 22.16. Sporadisch lukt Thor een uitval. Tristan Bannerman belandt met puck in het Zoetermeerse doel. Scheidsrechter Tony Williams keurt na consultatie met een linesman het doelpunt af. Collin de Heer start dan een snelle aanval op de linkervleugel en schiet in alle vaart op doel. En scoort! 5-1 na 28.26. Op de volgende aanval speelt Raymond de Ruiter terug op Kevin van Miltenburg. Die lanceert een schot dat tussen de benen van doelman Kohot in het doel verdwijnt voor 6-1 (29.07). Daarna kruipt Amsterdam wat uit zijn schulp.

Aanvallende acties Amsterdam

In de slotperiode eerst wat aanvallende acties van Amsterdam middels o.a. Ilya Sinyugin. Maar het doelpunt valt aan de andere kant. Zoetermeer aanvoerder Daniel Alves voert de puck op links. Op het juiste moment geeft hij af naar rechts. De meegeschaatste Raymond de Ruiter prikt de puck in het net voor 7-1 (43.36). Een doorgebroken Mark Termaat wordt gehinderd. Een penalty shot beslist Tony Williams. Helaas mist Mark het doel met zijn schot. Een Time Out van Zoetermeer. En dat pakt goed uit, want Raymond de Ruiter lukt de 8-1 (48.16). Thor kan dan nog wat terug doen. Henri Siltaniemi onderschept een pass vlak voor doel en scoort prompt de 8-2 (50.19). En in die stand komt geen verandering meer.We feliciteren Sweetlake Legends Zoetermeer met het behalen van het kampioenschap in de Vijfde divisie seizoen 2023-2024.

"Ja ik heb een paar mooie goals gescoord. Echter waren we van tevoren bang gemaakt voor Thor. Maar na de eerste periode wisten we dat het wel goed zou komen."

— Raymond de Ruiter
Actie uit 5e divisie wedstrijd
Actie uit 5e divisie wedstrijd — © Rene Daleman
5e divisie senioren super sunday 2

Fotogallerij

Klik hier voor de foto's van de wedstrijd om het kampioenschap van Nederland in de Vijfde divisie met dank aan Sonja Assenberg-Staarthof.