Eaters vs herentals 011011

1 oktober 201100:00

Door Joep Meijsen

Winst voor Kemphanen en Eaters

De eerste twee confrontaties tussen Nederlandse en Belgische teams in de bekercompetitie zijn geëindigd in overwinningen voor de noordelijke ploegen. Eindhoven was in Leuven met 6-3 te sterk, terwijl Geleen in eigen huis in de slotperiode de zege pakte tegen Herentals.

Leuven Chiefs - Eindhoven Kemphanen

Eindhoven Kemphanen boekte voor ruim honderd toeschouwers een regelmatige zege op Leuven. Ronald Wurm en Bob Teunissen hadden ieder twee goals in de wedstrijd, die door vier goals van Eindhoven in de tweede periode werd beslist.

Eindhoven kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Tijdens een powerplay schoot Ronald Wurm zijn eerste goal van het seizoen binnen. Kort na de eerste pauze werd de voorsprong verdrievoudigd via Nick Verschuren en Bob Teunissen, alvorens Joris Peusens iets terug deed namens de in de Nederlandse competitie debuterende Chiefs.

Twee goals in de laatste twee minuten van de tweede periode, waaronder eentje bijna in de zoemer, zorgden ervoor dat Leuven niet terug kon komen in de wedstrijd. Mario Mjelleli en Bob Teunissen waren de makers van de goals. In de slotperiode wisten Vincent Caemelbeeck en Olivier Bouchard nog te scoren voor Leuven, terwijl Ronald Wurm zijn tweede van de avond scoorde.

Niko Suoraniemi speelde bij Eindhoven mee en zal derhalve een plek hebben veroverd in de selectie van Kemphanen. Dat gold niet voor de Zweedse proefspeler Emil Andersson en Greg McCarthy. Leuven vervolgt de bekercompetitie zondag met een uitwedstrijd in Herentals. Eindhoven ontvangt in eigen huis Amsterdam Capitals.

Geleen Eaters - Herentals

Twee goals van Shawn Collymore vormden zaterdag het verschil tussen Geleen Eaters en Herentals. Matt Glasser had een goal en een assist in de 3-1 voor Eaters, dat daarmee de koppositie in de eredivisie opeiste.

Bijna achthonderd toeschouwers kwamen zaterdagavond af op het thuisdebuut van Geleen in de bekercompetitie. De Limburgers hadden een dag eerder al een zwaarbevochten zege op Heerenveen op hun naam gebracht en zorgden ervoor dat hun ongeslagen status intact bleef.

Collymore bewees vrijdag al zijn waarde voor Eaters met de game-winning goal en zette het goede werk een dag later voort met de openingstreffer in de ontmoeting met Herentals. Na 27 minuten spelen, brak hij de wedstrijd open. Amper twee minuten later was het echter alweer gelijk dankzij de eerste goal in de bekercompetitie voor Joe Vetere.

Het duurde tot vijf minuten voor tijd voordat Eaters definitief afstand kon nemen van de Belgen. Een powerplay-goal van Matt Glasser, na een straf tegen ex-Eater Tim Vos, en een empty netter van Shawn Collymore zorgden voor de winst.

Eaters vervolgt de bekercompetitie op zaterdag 8 oktober met een uitwedstrijd in Eindhoven. Herentals heeft voor zondag een thuiswedstrijd tegen Leuven op het programma staan.