IJNL bekerfinale 2023 denhaag

Bekerfinale 2023

Stock - Puck en stick
— © Marco Spelten/IJshockey.com

18 oktober 202219:19

Door Joep Meijsen

Bekerstrijd: Eaters aan de leiding in cupcompetitie

De competitie in de Beneliga is in volle gang. Onderlinge wedstrijden tussen Nederlandse teams tellen daarbij dubbel voor de bekercompetitie die onder meer bepaalt waar de bekerfinale gespeeld gaat worden. De stand van zaken tot nu toe op een rijtje.

De Nederlandse bekercompetitie wordt gespeeld tussen de Nederlandse deelnemers aan de Beneliga. Daarbij wordt bepaald welke ploegen elkaar ontmoeten in de halve finales. De finale wordt vervolgens gespeeld bij de hoogst in de bekercompetitie ge√ęindigde finalist. Derhalve staat er de komende weken het nodige extra op het spel in onderlinge ontmoetingen tussen de Nederlandse clubs.

Tot nu toe zijn er drie wedstrijden gespeeld. Snackpoint Eaters Limburg en Ultimair Hijs Hokij Den Haag hebben ieder twee ontmoetingen gespeeld, Zoetermeer Panters en Unis Flyers Heerenveen één. Het is dus nog veel te vroeg om conclusies te trekken, maar voorlopig staat Geleen aan de leiding.

De ploeg van coach Jeffrey van Iersel won op 2 oktober dankzij een doelpunt van Nick Guiney met 1-0 van van Heerenveen. In de terugwedstrijd afgelopen weekeinde was het Flyers dat won, maar Eaters wist onder meer dankzij twee doelpunten van Lars van Sloun de overtime te halen. Mike Collard benutte uiteindelijk het winnende penaltyshot, waardoor Flyers als winnaar van het ijs stapte.

In de Haaglandse derby tussen Zoetermeer en Den Haag zegevierde Panters op 8 oktober met 4-3, ook al na penaltyshots. Jelle Kronenburg scoorde de beslissende treffer. Daardoor is Den Haag op dit moment met 1 punt de nummer vier op de ranglijst, terwijl Zoetermeer en Heerenveen beiden twee punten hebben verzameld.

Komend weekeinde staat er één wedstrijd op het programma in de Nederlandse bekercompetitie. Heerenveen gaat op bezoek in Den Haag voor een herhaling van de bekerfinale van vorig jaar.