IJNL bekerfinale 2023 denhaag

Bekerfinale 2023

Den Haag wint nationale beker 2022
— © Marco Spelten/Actiefotografie.nl

17 december 202208:55

Door Joep Meijsen

Bekerstrijd: Verkoop kaarten finale van start

De bekerfinale tussen Den Haag en Heerenveen staat op 22 januari op het programma. De algemene voorverkoop is vanmorgen begonnen.

Sinds het begin van het seizoen hebben de Nederlandse deelnemers aan de Beneleague in de bekercompetitie gespeeld om het thuisvoordeel in de bekerfinale. Voor het tweede jaar op rij wordt deze gespeeld in De Uithof in Den Haag, nadat UltimAir Hijs Hokij Den Haag bovenaan de ranglijst van de bekercompetitie eindigde. In de halve finales rekenden Den Haag en Unis Flyers Heerenveen vervolgens af met respectievelijk Zoetermeer Panters en Snackpoint Eaters Geleen.

Daarmee is de bekerfinale op 22 januari een herhaling van die van afgelopen jaar toen Den Haag en Heerenveen in een goedgevulde Uithof tegenover elkaar stonden. Den Haag won die wedstrijd uiteindelijk met 3-2. Jeffrey Melissant was met twee goals en een assist namens Den Haag de grote man in een wedstrijd die bijna tot de slotseconde spannend was. Jasper Kick nam uiteindelijk de beker in ontvangst uit handen van bondsvoorzitter Jan Hopstaken.

Topscorers

Als we kijken naar de topscorerslijst van de bekercompetitie dan zien we dat die gedomineerd wordt door spelers van de twee finalisten. De Finse aanwinst Henri Ruotsalainen van Flyers en Jeffrey Melissant van Hijs delen de topscorerskroon met ieder dertien punten in zes wedstrijden. Ruotsalainen was met zes doelpunten de succesvolste schutter van de bekercompetitie. Ook Chad Niddery van Den Haag en Jasper Nordemann van Heerenveen bereikten de dubbele cijfers in punten tijdens de bekercompetitie. Roope Nikkila van Flyers completeert de top-5 met 9 punten.

Voorverkoop

De afgelopen dagen kregen seizoenkaarthouders van de twee finalisten als eerste de kans om kaarten voor de ontknoping van de bekerstrijd te kopen. Vanaf zaterdag 17 december is de kaartverkoop voor iedereen geopend. Net als andere jaren verzorgt Ticketpoint de online verkoop van de kaartjes. Inclusief fee kost de reguliere toegang ‚ā¨17,50, voor een plaats op de business tribune heeft een kaartje de prijs van ‚ā¨28,50.