IJNL bekerfinale 2023 denhaag

Bekerfinale 2023

Zoetermeer Panters voor de wedstrijd
Zoetermeer Panters voor de wedstrijd — © Robert Bos (Flickr)

8 november 202208:14

Door Joep Meijsen

Bekerstrijd: Cruciale wedstrijden op komst

Zeges voor Hijs en Flyers afgelopen weekeinde

De strijd om het thuisvoordeel in de bekerfinale en de opzet van de halve finales komt op stoom. Komend weekeinde staan er cruciale wedstrijden op het programma. Flyers staat aan de leiding, maar zowel Den Haag als Geleen hebben minder verliespunten.

Een cruciale wedstrijd in de bekercompetitie afgelopen vrijdag. UltimAir Hijs Hokij Den Haag won in eigen huis met 5-4 van Snackpoint Eaters Limburg en nam daarmee zijn lot in de bekercompetitie in eigen handen. Chad Niddery was de belangrijkste man aan de kant van Den Haag met twee goals en twee assists, waaronder het winnende doelpunt. Ook Alan van Bentem, Justin Evers en Donovan de Zwart kwamen tot scoren namens Den Haag. Eaters zette daar treffers van Nick Verschuren, Nick Guiney, Kay Gielen en Lars van Sloun tegenover. De Limburgers hadden lange tijd het voordeel in de wedstrijd, maar trokken in spannend duel uiteindelijk aan het kortste eind.

De tweede ontmoeting was minder spannend. In Thialf zagen 1300 toeschouwers hoe Unis Flyers Heerenveen met 9-1 won van Zoetermeer Panters. Henri Ruotsalainen had drie goals en twee assists namens de Friezen. Het zorgt ervoor dat Flyers met 8 punten uit 5 wedstrijden de koploper blijft in de bekercompetitie. Als Heerenveen die positie vasthoudt en zich plaatst voor de bekerfinale, wordt deze in Thialf gespeeld. Flyers heeft nog één duel op het programma staan, komende zaterdag uit bij Zoetermeer, en kan maximaal op 11 punten komen.

Den Haag heeft nog ontmoetingen met Zoetermeer, vrijdag, en Geleen, zaterdag, op het programma staan en kan als beide wedstrijden gewonnen worden op 13 punten uitkomen. Dat zou beteken dat, als Hijs de bekerfinale haalt, deze in De Uithof wordt gespeeld. Echter ook Geleen kan de bekercompetitie nog winnen. Eaters speelt komend weekeinde dus tegen Den Haag en heeft een week later nog een dubbel tegen Zoetermeer op het programma staan. Daarmee kunnen Jeffrey van Iersel en zijn manschappen nog op 16 punten komen.

En zelfs Zoetermeer heeft alles nog in eigen hand. Panters heeft pas twee wedstrijden gespeeld in de bekercompetitie en kan dus nog 16 punten binnenhalen om zo in totaal op 18 punten te komen. Kortom, er zijn nog heel veel scenario's mogelijk in de bekerrangschikking. Aan de hand van de eindstand wordt bepaald welke ploegen elkaar ontmoeten in de halve finales. De finale wordt vervolgens gespeeld bij de hoogst in de bekercompetitie ge√ęindigde finalist.