WK2023 Dumfries

WK vrouwen u18 Divisie II, Group A Dumfries

Nederland Mexico 1230127 11

27 januari 202320:34

Door Danny Micola von FĂĽrstenrecht

Brons! Vrouwen U18 Nederland Mexico 3-1

Isabella van den Thillart speelster van het toernooi

Op de ochtend van de laatste speelronde ligt alles nog open Letland Nederland en Engeland alle drie 7 punten, spannend dat in ieder geval de eerste wedstrijd van de dag was Letland Turkije, kon het Turkse team voor een verrassing zorgen?

Lang hielden de Turkse speelsters stand tegen het Letse team maar ook hier wist de topscorer van het toernooi, Rulle de stand op 1-0 te brengen wat betekend dat Nederland bij winst tegen Mexico op hetzelfde aantal punten komt maar helaas voor the little lions is het onderlinge resultaat dan beslissend.

Nederland begon sterk in de eerste periode, een paar kansen die helaas niet benut werden maar in de vijfde minuut was het raak na een snelle pass van Danique Koghee wist Indy van der Meijden fraai te scoren! Nederland bleef druk houden de wedstrijd speelde zich voornamelijk af in het Mexicaanse verdedigingsvak. Af en toe wisten de Mexicanen voor wat gevaar te zorgen bij de goal van Arwen ten Cate. Maar toch was het Nederland die in de eerste periode domineerde.

In Turkijke verloren we door de medaille druk maar in Dumfries overwonnen we de medaille druk.

— Coach Leo van den Thillart

In de tweede periode kwamen de Mexicaanse dames met een opdracht uit de kleedkamer, druk zetten op de goal van Arwen ten Cate en dat deden ze met in de 22 ste minuut een mooie goal van de Mexicaanse Wilson na een scrimmage voor de Nederlandse goal. Al snel herstelde Nederland zich en was het Demi Roobol die 2 minuten later de 2-1 op het scorebord wist te zetten. De tweede periode ging verder gelijk op met een schoten verhouding van 5 om 5.

Een sterke opening door de Mexicanen in de derde periode, de sterk spelende Hernandez wist een hard schot op goalie Arwen ten Cate te lossen maar Arwen wist het schot te stoppen. Mexico wat waarschijnlijk de sterkste wedstrijd van het toernooi speelt wist regelmatig gevaarlijk te zijn. Indy van der Meijden die haar tweede goal maakt met een prachtige one-timer. De Mexicanen geven niet op maar in de vijftigste minuut is het Hernandez die de strafbank mag opzoeken vanwege een illegal hit maar onze dames wisten deze power play niet te benutten. Even is er onrust voor de goals van Arwen ten Cate, Arwen heeft duidelijk de hand op de puck om het spel te ontregelen van de Mexicanen maar wordt op haar hand geraakt door een Mexicaanse speelster waardoor de puck in de Nederlandse goal verdwijnt. Scheidsrechter beslist geen goal voor de Mexicanen.

De Mexicanen blijven het proberen maar maar toch is het Nederland die de punten binnenhaalt en hiermee de bronzen plek behaalt op dit toernooi. Een goede prestatie! De kleine Oranje Leeuwinnen kunnen trots zijn op hun prestatie.

Ik ben onder de indruk van de leergierigheid van deze groep vrouwen

— Coach Leo van den Thillart

Woman of the match: Nina Visser

Nederland Mexico 1230127 8

Speelster van het toernooi. Isabella van den Thillart

Nederland Mexico 1230127 4

Onze trouwe fans bedankt!

U18 vrouwen Dumfries foto direct na toernooi met fans

De wedstrijd in foto's

Wil je de hele wedstrijd nog een keer zien?