17 januari 202321:30

Door Jenny Goessens

De laatste oefenwedstrijd voor vertrek naar het WK voor de U18 Vrouwen

Gisteren stond een oefenwedstrijd op het programma tegen Red Eagles Den Bosch U15 aangevuld met enkele U17 spelers.

Eerste periode start moeizaam met kansen voor beide teams. Het spel gaat goed heen en weer. Den Bosch wist de powerplay niet te verzilveren en met een stand van 0-0 wordt de eerste periode afgesloten. Tijdens de korte pauze van 5 minuten krijgen de dames aanvullende instructie en wordt ook de opdracht nog maar eens duidelijk benadrukt.

De tweede periode start energieker. Na 2.38 wordt het eerste doelpunt gescoord. Er wordt vooral in het aanvalsvak gespeeld en de meiden voeren de druk op. Op 24.35 wordt ook gescoord door Den Bosch en is de stand weer 1-1. Iedereen draagt zijn steentje bij en na 26.32 weten de dames een losse puck op te pikken weer te scoren en is de stand 2-1. Op 29.25 vind er aan beide kanten een goalie wissel plaats. Het spel gaat gelijk op en op 30.40 scoort Den Bosch. Eindstand na deze periode 2-2

DSC00744 kopie

Derde periode start in een hoog tempo. Na 33.49 krijen de meiden powerplay. Powerplay behoeft nog wat aandacht. Powerplay gelaas niet kunnen verzilveren. Op 47.12 weten ze dan toch weer met een mooie combi te scoren en is de stand 3-2. Helaas volgt er snel een penalty op 48.29 voor de meiden en mogen ze de penalty kill weer oefenen. Er zitten mooie combinaties bij maar er is nog wel wat te schaven. Icing is nog wel een dingetje. Op 52.30 weet Den Bosch te scoren en is de stand weer gelijk. Met nog 3.16 op de klok is te merken dan iedereen moe raakt. Spannende laatste 5 min en met een eindstand van 3-3 volgt een overtime van 5 minuten

De drie op drie start goed. Helaas na 1 minuut pakken de meiden een straf waardoor er 3 op 4 gespeeld wordt. Helaas wordt deze keer de powerplay aan de kant van Den Bosch verzilverd na 30 sec en is de wedstrijd afgelopen met een eindstand 3-4.

Overall: uit de strafbank blijven en icing onder controle krijgen.