24 januari 202317:51

Door Danny Micola von FĂĽrstenrecht

Nederland verliest in overtime

Vrouwen Nederland U18 - Letland U18 1-2

Na de nederlaag tegen Australië stond Nederland als herboren op het ijs. Ze straalden uit wat ze wilden, winnen! Helaas ging in overtime de winst naar Letland. Woman of the match werd Elaine Wilkes.

Nederland starte uitstekend, meteen druk op de goal van de tegenstander, vooral de eerste helft van de periode kwam Letland er niet aan te pas. Nederland verdedigde sterk en hierdoor kwamen de Letten niet in hun spel.

De tweede periode begon Letland sterk meteen druk op de goal van de uitstekend keepende Elaine Wilkes, maar langzamerhand kreeg Nederland weer greep op de wedstrijd maar ook in de tweede periode werd er niet gescoord.

De derde periode begon met van beide kanten prachtig ijshockey snel spel en aan beide kanten schoten op goal. En na 49 minuten na een pass van Maylin Hooijmans wist Emily Oudshoorn 2 Letten uit te spelen en alleen voor de Letse goalie te komen 1 - 0!

Na de Nederlandse goal kwam er toch wat meer druk op de goal van Elaine Wilkes. Na 58 minuten (het leek wel een herhaling van de wedstrijd tegen Engeland op het WK vorig jaar in Turkije) een verdedigende fout waardoor de gevaarlijke Letse de stand op 1-1 bracht.

Overtime! Meteen starte het Nederlandse drietal sterk meteen druk op de Letse goal. Maar Letland wist met sterk spel een paar schoten op het doel van Nederland te lossen. Helaas voor Nederland wist Letland in de 63ste minuut de beslissende goal te maken.

Een prachtige en vooral uitstekende wedstrijd van vrouwen Nederland U18. Met dit spel kunnen ze de laatste 2 wedstrijden met veel vertrouwen tegemoet treden.