WK2023 Dumfries

WK vrouwen u18 Divisie II, Group A Dumfries

U18 ijstraiing

7 januari 202311:46

Door Jenny Goessens

Voorbereiding op het aankomende WK U18 Vrouwen in Dumfries

Een trainingskamp met een dag vullend programma voor “the little lions” van 3 tm 6 januari.

Als team alles samendoen, begrip en respect voor elkaar krijgen maar zeker ook plezier met elkaar beleven.

Dag 1 start met ijstraining en iedereen komt dan nog uit haar eigen bedje naar de ijsbaan in Tilburg. Na 2 intensieve trainingen op het ijs is het tijd om naar de slaapplaats Kampeerboerderij Land van Kleef te gaan, daar het bed op te maken en elkaar te helpen om tijdig klaar te zijn voor alweer de volgende activiteit. Samen de buurt verkennen (lees speeltuin), de aanwezige dieren voeren en vooral plezier te hebben.

In voorbereiding op het avondeten wordt gezamenlijk de tafel gedekt. Na het eten wordt de tafel afgeruimd en wordt ook de vaat zelf gedaan.

De avondactiviteit staat geheel in het teken van het maken van de cadeautjes voor het WK. Deze keer worden schilderijtjes gemaakt door het team zelf die worden overhandigd aan IIHF, organisatie en andere teams.

U18 Schilderij

Dag 2 begint met samen ontbijten en elkaar ontmoeten in de ochtend. Wie heeft ochtendhumeur en wie staat al te dansen? Uiteraard zijn er ijstrainingen en is er ook tijd om aandacht te besteden aan school. Ook eten is weer een gezamenlijk activiteit met tafeldekken, opruimen en afwassen. Het avondspel speelt zich af in het bos in het donker en dat met de nodige lachwekkende momenten.

Dag 3 wordt al meer vertrouwd en de meiden hebben elkaar al goed leren kennen. Samen ontbijten, opruimen en dan naar de ijsbaan. IJs trainingen zijn weer van de partij en ook is er weer ruimte voor school. Vandaag staat letterlijk Teambuilding op het programma en daar wordt dan ook in de activiteiten hard aan gewerkt.

U18 op de boerderij

Dag 4 worden de puntjes nog op de i gezet en is het kamp alweer ten einde na de ijstrainingen. De accommodatie leende zich uitstekend voor het doel en iedereen heeft veel geleerd.

Iedereen heeft elkaar goed leren kennen en de woorden begrip en respect maken deel uit van dit team. De U18 “little lions” 2023 is een hecht team en heeft de afgelopen dagen gewerkt aan fysieke en mentale voorbereiding.

Ook nog even een speciaal dank je wel aan Limburg-rent. De meiden hebben dankbaar gebruik gemaakt van het vervoer van en naar de Accommodatie. Ook een dank je wel aan Kampeerboerderij Land van Kleef, jullie hebben een geweldige locatie en erg gastvrij.

Wij zijn er klaar voor! Op naar Dumfries