WK2023 Dumfries

WK vrouwen u18 Divisie II, Group A Dumfries

Emily Olsthoorn schiet raak voor Nederland
Emily Olsthoorn schiet raak voor Nederland

26 januari 202320:16

Door Danny Micola von FĂĽrstenrecht

Winst: Vrouwen U18 Nederland tegen Turkijke 2-1

We scoren moeilijk

Nederland had wat recht te zetten na de verloren wedstrijd in overtime tegen Letland. Tegen de Turkse dames begon Nederland sterk met meteen veel druk op de Turkse goalie. Woman of the Match, Isabella van den Thillart.

8 minuten powerplay voor Nederland door hooking van een Turkse speelster. De powerplay van Nederland was verzorgd er werd netjes de puck rond gespeeld en vooral vanaf de blauwe lijn waren er wat kansen voor de Little Lions, maar het net werd niet gevonden. Turkije kwam er af en toe uit maar dat leverde op 1 schot na op de goal van Elaine Wilkes niets op. Scoren is duidelijk een dingetje voor onze dames. Het spel speelde zich vooral af in het vak van Turkije, de Turkse goalie Sert wist maar liefst 10 schoten te stoppen!

De start van de tweede periode begon verrassend, na wat gerommel in de Nederlandse defence wist Turkije het 2e schot van de wedstrijd te verzilveren 1 0. Nederland gooide het tempo meteen omhoog en 6 minuten later wist Bo Koumans te scoren met een assist van Isabella van den Thillart 1-1. Na de Nederlandse goal kregen de Nederlandse speelsters meer en meer greep op de wedstrijd. In de 38e minuut een straf van de Turkse verdedigster powerplay! De sterkste Nederlandse lijn op het ijs en weer was het Emily Oltshoorn die prachtig wist te scoren na een assist van Danique Koghee. In de 2e periode was schoten-verhouding voor Nederland 12 om 5.

Nederland startte de derde periode sterk. Wanneer de eerste lijn op het ijs stond was het een constante dominantie, toch wist Turkije af en toe een plaagstootje uit te delen. Even spannend werd het doordat Roos Karst de strafbank warm mocht houden na een interference, maar de Turkse dames wisten niet te scoren. Nederland hield greep op de wedstrijd en wisten de wedstrijd met maar liefst 37 om 8 schoten te winnen! Morgen staat de wedstrijd tegen Mexico op het programma.

Woman of the Match, Isabella van den Thillart

Nederland Turkije 260123 2

De wedstrijd in foto's

Kijk de hele wedstrijd terug

De wedstrijd in statistieken