Morning Skate uitreiking Stanley Cup 2017

12 maart 202018:40

Door Joep Meijsen

Corona: NHL schort seizoen op

De NHL stopt voorlopig ook met spelen. Vanwege zorgen rondom het coronavirus wordt het seizoen opgeschort. De liga hoopt het seizoen later te kunnen hervatten en toch nog tot een Stanley Cup-kampioen te komen.

javascript:void(null);

Dat heeft de NHL bekendgemaakt. Sleutel bij de beslissing van de National Hockey League is het positief testen voor besmetting van spelers die uitkomen in de basketbalcompetitie NBA. IJshockeyteams en basketbalploegen delen op een aantal plaatsen faciliteiten, waardoor 'het waarschijnlijk lijkt op dit moment dat ook iemand uit de NHL-gemeenschap positief wordt getest'.

'Daarom is het niet langer passend om wedstrijden te spelen', zegt de NHL in een boodschap die onder meer op Twitter is verspreid. De NHL is nog niet bereid de competitie definitief af te blazen, er is nog altijd hoop dat het seizoen hervat wordt. Daarbij worden alle betrokken opgeroepen alle mogelijke voorzorgen te nemen, inclusief het zelf in quarantaine plaatsen indien dat noodzakelijk is.

Verschillende teams hadden al aangegeven hun wedstrijden voorlopig zonder publiek te spelen. Maar ook deze ontmoetingen gaan niet door.

Het coronavirus raakt de ijshockeywereld hard als het aankomt op het spelen van wedstrijden. Verschillende grote competities zijn gestaakt en ook op lagere niveaus in Europa wordt veelal niet meer gespeeld. In Nederland en Belgi√ę is al het ijshockey gestopt en ook de Oberliga-play-offs met Tilburg Trappers gaan niet door.

Meer nieuws over IJshockey en het coronavirus:

Corona: Beneliga-seizoen per direct gestopt
Corona: Ook in Nederland einde seizoen
Morning Skate: Meer corona-afgelastingen
Seizoen voor Tilburg Trappers zit erop
Corona noopt tot afgelasten al het Brabants ijshockey
Corona: DEL en DEL2 blazen play-offs af
Morning Skate: Corona, meer corona en een beslissende wedstrijd