2013 0918

16 november 201910:34

Door Joep Meijsen

Game Day: Panters ontvangen Eaters

In deze Game Day blikken we terug op de wedstrijden van gisteren, werpen we een blik op Nederlanders over de grens en kijken we vooruit naar de ontmoetingen die voor vandaag op de agenda staan in Beneleague, Inter Region Cup en Eerste Divisie. Heerenveen wacht daarbij een uitdaging in Luik, terwijl de Panters uit Zoetermeer het opnemen tegen Eaters uit Geleen.

Oberliga I

Tilburg Trappers won vrijdagavond in eigen huis de topper tegen Herner EV en is daarmee nu alleen koploper in de Oberliga Nord. Mitch Bruijsten had twee goals en een assist, terwijl ook Reno de Hondt twee keer scoorde.

Lees hier meer over de wedstrijden van vrijdag >>>

Foto's: Arie Leeuwsteijn

Oberliga II

Larry Suarez en Essen Moskitos stopten de opmars van Duisburg met een 3-2 zege in eigen huis. Daarmee werd een streak van acht overwinningen op rij van de FĂĽchse doorbroken. Hamburg rukte daardoor op naar de derde plaats op de ranglijst door uit bij Leipzig een punt te halen. In overtime won Ice Fighters met 6-5. Michal Valecky scoorde de winnende goal. Het duel tussen de nummers laatst en voorlaatst werd met 5-4 gewonnen door Erfurt tegen Krefeld en Halle won bij Hannover Indians

Oberliga III

Trappers lijkt het recept gevonden te hebben om Björn Linda te verschalken. Blijven passen tot hij uit positie is. In Brabants Dagblad legt Reno de Hondt uit hoe dat werkt. 'We weten dat Linda een erg agressieve keeper is. Hij komt veel uit zijn goal. Bij mijn eerste goal verwacht hij dan een schot van Danny Stempher, maar die speelde hem juist op dat moment naar mij toe, en dan is hij uitgespeeld.'

Beneleague

Den Haag won de uitwedstrijd in Nijmegen vrijdagavond met 4-5. In het spannende duel was het Doug Rose die de winnende treffer scoorde. In Thialf was het aanzienlijk minder spannend, Flyers walste met 15-1 over het tweede team van Tilburg heen.

Lees hier meer over de wedstrijden van vrijdag >>>


Foto's: IJshockeyfoto.nl (Paul Nicolaassen)


Inter Region Cup I

Twee wedstrijden ook in de Inter Region Cup, de nieuwe grensoverschrijdende competitie. Daarin won hekkensluiter Neusser EV uit de Regionalliga in eigen huis met 5-4 van Herentals. Timon Busse scoorde twee keer voor de Duitsers, terwijl Nikolai Varianov een goal en twee assists oppikte. Ben Vercammen, Brent Bogaerts, Mitch Morgan en Arne Vervoort scoorden de Herentalse goals.

Inter Region Cup II

Leuven Chiefs boekte een prima overwinning op Herforder EV en hield daarmee de Belgisch eer hoog. William Cangasniemi en Adam Logozzo scoorden de Leuvense treffers.

Buitenlandse Zaken

Daniel Sprong, Guus van Nes en Nardo Nagtzaam wonnen van de Nederlanders in het buitenland hun wedstrijden. Mike Dalhuisen haalde in Slowakije een punt en voor Steve Mason was er een verliespartij. Giovanni Vogelaar kwam vanwege zware sneeuwval in Italië eerder in de week niet in actie.

Lees er meer over in onze rubriek Buitenlandse Zaken >>>

18.45 uur: Luik Bulldogs - Unis Flyers Heerenveen

Heerenveen wacht de tweede belangrijke Belgische uitdaging in twee weken. Vorige week won de ploeg met 0-4 bij Herentals en vandaag staat de ontmoeting met Luik op het programma, een herhaling van de ontmoeting in de play-offs van vorig jaar.

Flyers is de koploper in de Beneleague met de volle buit uit drie wedstrijden, inclusief een monsterzege gisteravond op Tilburg. Luik begon aan de competitie met een overwinning in overtime in Geleen. Eerder haalde Bulldogs 18 punten uit 8 wedstrijden in de Belgische beker. De vanuit Frankrijk teruggekeerde aanvaller Bryan Kolodziejczyk had met zes goals en 20 assists een prima campagne. Dat geldt ook voor de 28-jarige Canadees Jessyko Bernard die in eigen land op het hoogste jeugd- en universiteitsniveau speelde en twee jaar op het tweede niveau in Frankrijk.

De laatste keer dat de twee ploegen tegenover elkaar stonden in Luik was op 17 maart in de halve finales van de Beneliga-play-offs. Toen won Flyers met 3-5, onder meer dankzij twee goals van Jasper Nordemann. In de Beneleague tot nu toe is Trevor Petersen met zes goals en zeven assists in drie wedstrijden de topscorer. Adam Bezak en Juha Kiilholma verzamelden ieder al zes punten.

20.15 uur: Zoetermeer Panters - Microz Eaters Geleen

Het was een drukke week voor Eaters. De club besloot eind vorige weekafscheid te nemen van twee van zijn beste spelers, Mike en Nick Verschuren. Zonder dit duo werd vervolgens thuis met 4-5 verloren van Luik. Intussen was ook de naam van de nieuwe import van Eaters bekendgemaakt, de 27-jarige Fin Patrik Moisio, die in eigen land meer dan tachtig wedstrijden op het hoogste niveau speelde. Tenslotte werd nog bekend dat Akim Ramoul voorlopig is uitgeschakeld vanwege een operatie aan zijn kaak.

Die ploeg reist vanavond af naar Zoetermeer om het op te nemen tegen de lokale Panters. Die werkten vorige week aan het zelfvertrouwen met een goede wedstrijd in Heerenveen en een zege in de bekercompetitie op Tilburg. Daarnaast was er het goede nieuws dat Thomas Borgman en Joy Turpijn de selectie van Oranje voor het Pré-OKT in Barcelona hebben gehaald.

De twee teams kwamen elkaar in de bekercompetitie twee keer tegen en beide malen stapte Eaters als winnaar van het ijs. In Geleen werd het 6-0, terwijl de wedstrijd in het Silverdome in 4-8 eindigde. Nick Verschuren en Akim Ramoul namen toen samen vijf treffers voor hun rekening.

20.00 uur: Leuven Chiefs - Dinslaken Kobras

Chiefs completeert zijn Inter Region Cup-weekeinde met een wedstrijd in eigen huis tegen Dinslaken. Die ploeg ging met liefst 2-10 onderuit tegen Geleen, maar boekte een overwinning in overtime bij Herentals. Chiefs begon aan de IRC met een zege uit bij Neuss. Dinslaken verloor gisteravond met 4-8 van Neuwied en staat nu vijfde in de Regionalliga West.

Eerste Divisie

Vier wedstrijden op het programma in de Eerste Divisie vandaag. Vanmiddag om 16.30 uur ontvangt het tweede team van Zoetermeer. Eaters speelt om 20.00 uur gastheer voor Amsterdam Tigers. Den Bosch gaat in eigen huis op zoek naar de eerste punten van het seizoen tegen Dordrecht Lions, face-off om 20.15 uur en Groningen ontvangt op eigen ijs Utrecht Dragons.

Delen