Okt backdrop
Okt neg

Olympisch kwalificatie toernooi Tilburg

Georgie

2 december 202310:41

Door Danny Micola von F√ľrstenrecht

Georgi√ę op het IJshockeytoneel

Met het aankomende Olympisch Kwalificatietoernooi (OKT) in Tilburg van 15 tot en met 17 december willen wij je meenemen in de achtergrond van het ijshockeygebeuren. E√©n van de deelnemers aan het toernooi is Georgi√ę, een land met een rijke geschiedenis en maar ook een ijshockey geschiedenis met hindernissen.

Het Georgische ijshockey heeft zijn wortels diep verankerd in de jaren 50 en 60 (USSR), toen de sport langzaam aan populariteit begon te winnen in het land. Hoewel het aanvankelijk een relatief kleine sport was, heeft het gestaag aanhang gekregen en heeft het nationale team deelgenomen aan verschillende internationale toernooien.

Een moment voor Georgisch ijshockey was de offici√ęle erkenning door de Internationale IJshockeyfederatie (IIHF) in 1993. Sindsdien heeft het nationale team gestaag gewerkt aan het verbeteren van zijn prestaties en het vergroten van de betrokkenheid bij de sport in het land.

Het ijshockey in Georgi√ę heeft echter enkele uitdagingen gekend, zoals beperkte faciliteiten en financiering in vergelijking met meer gevestigde ijshockeylanden. Maar ondanks deze obstakels bleef en blijft de passie voor ijshockey er.

Georgia ice hockey

Het OKT in Tilburg biedt een kans voor het Georgische nationale team om hun kwaliteiten te laten zien en strijden voor een plek op het internationale toneel.

Kom voor een gezellige avond ijshockey in Tilburg, kom kijken naar het Nederlandsmannenteam in eigen land op 15 december om 20.00 uur: Nederland vs Georgi√ę