Beneliga logo 2015

18 januari 201609:23

Door Joep Meijsen

Herentals wint topper van Flyers

Herentals nam zondagavond revanche voor de nederlaag van enkele weken geleden in Thialf met een ruime 5-1 overwinning op Heerenveen. Twee andere topploegen in Groep A, Amsterdam en Den Haag, deden goede zaken met zeges op respectievelijk Luik en Turnhout.

uitslagen zijn slecht nieuws voor Zoetermeer, dat zijn eigen topwedstrijd tegen Herentals nipt verloor en nu een gat van zo’n zeven punten moet zien te overbruggen voor een plek in de play-offs. Herentals heeft nu weer meer minder verliespunten dan koploper Heerenveen.

In Groep B lijken Geleen, Tilburg en Luik hard op weg naar de play-offs en gaat de strijd om het vierde ticket tussen Eindhoven, Leuven en Nijmegen. De topper in de BeNeLiga van zondag was zonder twijfel de ontmoeting tussen Herentals en Heerenveen, die door de thuisclub met 5-1 werd gewonnen.

Vadim Gyesbreghs zette zijn ploeg in de eerste periode op voorsprong en een dubbelslag van Bryan Kolodziejczyk in de tweede doorgang gaf Herentals een duidelijk voordeel in de wedstrijd. Vincent Morgan zorgde in het begin van de derde periode zelfs nog voor de 4-0, alvorens Marco Postma iets terugdeed namens Flyers. Timo Dewin zette niet veel later de eindstand op het scorebord.

Ook in Groep B stonden de nummers Ă©Ă©n en twee tegenover elkaar. Tilburg reisde naar Glanerbrook voor de vijfde ontmoeting tussen deze twee ploegen in korte tijd (beker en competitie). De wedstrijd was na twintig minuten nog in evenwicht via goals van Jonne de Bonth en Don Geerts, maar vanaf de slotfase van de tweede periode greep Eaters het initiatief via Engwegen en later Jord Smit en Tom Marx, eindstand 1-4.

Den Haag boekte een ruime 2-6 overwinning in Turnhout door zowel in de eerste als de slotperiode drie keer te scoren. In de tweede periode zorgden Nick Verschuren en Koen Bakker voor de Turnhout-goals. Mitchel van Bentem scoorde twee keer voor Den Haag, terwijl ook Alan van Bentem, Stace van Bentem, Jasper Kick en Marco Bommezijn scoorden.

Jacob van Duin pakte in eigen huis de shutout namens Amsterdam tegen Luik Dankzij twee goals van Calvin Pohlman en treffers van Rocco van Hoorn, Julian Berteling en Bryan Hoogenraad liep Amsterdam uit naar een 5-0 overwinning, de tweede zege voor de hoofdstedelijken dit weekeinde.

Onderin Groep A deed Antwerpen goede zaken door Dordrecht met 3-1 te kloppen voor slechts 32 toeschouwers. Bryan Verhaegen nam lange tijd de enige treffer van de wedstrijd voor zijn rekening. In de slotfase maakte Ben van dne Bogaert er 2-0 van. Via Edgars Fridrihsons kwam Lions nog terug, maar Kenneth Pittoors stelde in de slotminuut de zege veilig voor Antwerpen.