Lions koudys highfives home 1314

21 oktober 201309:23

Door [email protected]

Lions en HYC pakken punten

Het doelpuntenfestijn in de Eredivisie lijkt nog lang niet afgelopen. In twee wedstrijden werd zondagavond maar liefst 25 keer gescoord. Dordrecht en Herentals kwamen als bovenliggende partijen uit de strijd.

Geleen - Dordrecht
Dordrecht nam zondag voor de tweede keer in deze competitie de volle punten mee uit een uitwedstrijd. In Geleen noteerde zowel John Versteeg als Dan Koudys twee goals en een assist. Clinton Pettapiece voegde drie assists aan zijn totaal toe in de 6-8 overwinning van de Lions in Limburg.

Dordrecht kwam goed uit de startblokken in Glanerbrook en dat betaalde zich ook uit. John Versteeg kon al in de vierde minuut een rebound achter Patrick Martin werken. Een schot van Reinier Staats vanaf de blauwe lijn maakte er een paar minuten later 0-2 van.

Maar Eaters knokte zich daarna terug in de wedstrijd. Dankzij goals van Kay Gielen, Akim Ramoul, Lars van Sloun en Dave van Mol kon Eaters met een 4-2 voorsprong de tweede pauze in.

En ook na de pauze bleef het spannend in Geleen. Via Dan Koudys en Don Nichols kwamen de bezoekers langszij, maar een reboundgoal van Dean Moors zette de thuisploeg met 13 minuten te spelen weer op voorsprong.

Toch kwam Lions dankzij een treffer van Erik Vos weer langszij en pakte daarna via John Versteeg de voorsprong terug. Een shorthanded goal van Dion van 't Hof leek de wedstrijd vier minuten voor tijd in het slot te gooien, maar een doelpunt van Pippo Limnell Finocchiaro op een dubbele powerplay met nog twee minuten te spelen bracht de Geleense aanhang toch weer hoop.

Met goalie Patrick Martin van het ijs moesten de fans echter met lede ogen aanzien hoe Dan Koudys de puck in het lege net deponeerde.

Dordrecht haalt dankzij de overwinning Geleen in op de ranglijst en staat nu vijfde, twee punten achter Friesland Flyers. Voor Geleen was het de vierde nederlaag in zes wedstrijden. De ploeg staat nog wel een puntje voor Eindhoven in de ranglijst.

Herentals - Eindhoven
Herentals is op dit moment de meest scorende ploeg in de Eredivisie en bezet na zondag ook plekken Ă©Ă©n en twee in de topscorerslijst. Mede dankzij een 6-5 thuiszege op Eindhoven staat de ploeg nu op een verdienstelijke tweede plek in de competitie.

Kemphanen zal zich aan het einde van de avond aardig bekocht hebben gevoeld. De ploeg van Josh Mizerek stond vrijwel de hele wedstrijd op voorsprong, maar zag HYC tot twee maal toe van twee doelpunten achterstand langszij komen. Pas zeven minuten voor het eind pakte Herentals voor het eerst de leiding en gaf die daarna niet meer uit handen.

Voor de Nederlandse bezoekers scoorden Vladislavs Dobrenkijs (2x), Joey Verreijen, Don Geerts en Nick Verschuren. Aan Belgische kant vonden Craig Voakes (2x), Ben Vercammen, Andy Bathgate, Mitch Morgan en Vincent Morgan het net.

Craig Voakes leidt met negen goals en 10 assists uit zes wedstrijden de topscorerslijst. Alleen Raphael Joly scoorde Ă©Ă©n goal meer. Andy Bathgate volgt met 17 punten uit zes wedstrijden op de tweede plaats, vooral dankzij zijn 13 assists.

Door de twee punten van zondag komt HYC los van HIJS en Heerenveen, alhoewel die ploegen respectievelijk twee wedstrijden en Ă©Ă©n wedstrijd minder gespeeld hebben. Eindhoven blijft hekkensluiter met twee punten uit zes wedstrijden.