IIHF Logo WK Zagreb Kroatie

WK 2022 Mannen Zagreb

Dennis Sikma in actie tijdens het WK in Estland in 2019 in de wedstrijd tegen Oekra√Įne.
Dennis Sikma in actie tijdens het WK in Estland in 2019 in de wedstrijd tegen Oekra√Įne. — © Marco Spelten/Actiefotografie.nl

19 april 202216:24

Door Joep Meijsen

Selectie voor mannen-WK in Kroati√ę bekend

Bondscoach Doug Mason heeft de definitieve selectie voor het WK in Kroati√ę van volgende week bekendgemaakt. Het is een mix van spelers uit de Oberliga en de Beneliga met een aantal debutanten.

Door de uitschakeling van Tilburg Trappers in de Oberliga kan de bondscoach beschikken over spelers van die ploeg. Daarnaast zijn spelers van Heerenveen, Den Haag, Geleen, Zoetermeer, Herentals en Luik geselecteerd voor het WK, waarin gastland Kroati√ę, Spanje, China en Isra√ęl de tegenstanders zijn van de nationale ploeg. Door de afmelding van Australi√ę uit voorzorg rond de covid-19-pandemie wordt het WK met √©√©n land minder gespeeld dan normaal. Oranje opent het toernooi op 25 april met een wedstrijd tegen Spanje en sluit op 30 april af tegen Kroati√ę. Het is het eerste WK voor de oranjemannen sinds Litouwen drie jaar geleden.

Een aantal spelers in de selectie heeft nog geen WK-ervaring. Het gaat daarbij verdedigers Björn Borgman (Den Haag), Frits Doop (Heerenveen) en Noah Muller (Tilburg) en aanvallers Mike Collard (Zoetermeer)Eef Gerritsen (Heerenveen) en Jay de Ruiter (Den Haag). Verder ontbraken een aantal spelers op het laatste WK vanwege clubverplichtingen. Niet alle spelers zijn beschikbaar voor selectie of komen daarvoor in aanmerking.

Oranje traint komende woensdag en vrijdag nog en vertrekt zondag naar Kroati√ę.

De selectie

Goalies: Ruud Leeuwesteijn, Martijn Oosterwijk.

Defense:
Björn Borgman, Frits Doop, Boet van Gestel, Kilian van Gorp, Noah Muller, Jordy Verkiel, Giovanni Vogelaar.

Forwards:
Levi Boer, Jonne de Bonth, Mike Collard, Eef Gerritsen, Luca Heutmekers, Diego Hofland, Jay de Ruiter, Wouter Sars, Raymond van der Schuit, Dennis Sikma, Ties van Soest, Danny Stempher, Nick Verschuren.

Programma oranje

25-04, 16.00 uur: Nederland - Spanje
27-04, 16.00 uur: Nederland - China
28-04, 19.45 uur: Isra√ęl - Nederland
30-04, 19.45 uur: Nederland - Kroati√ę