2003 1552 190923 081036

23 september 201908:13

Door Joep Meijsen

Dé Maandag: Het échte werk gaat beginnen

In de rubriek Dé Maandag blikken we wekelijks terug op het speelweekeinde. Met in deze editie natuurlijk aandacht voor de Ron Bertelingschaal, maar ook de oefenwedstrijden van Geleen, Heerenveen en Zoetermeer. Daarnaast werpen we een blik op de Continental Cup en de oefenwedstrijden in de Oberliga Nord van zondag.

Microz Eaters Geleen..

speelde afgelopen weekeinde een dubbel tegen de Moskitos uit Essen, later deze week de eerste tegenstander van Tilburg in de reguliere competitie van de Oberliga Nord. Vooral de thuiswedstrijd van Geleen werd zaterdagavond een heel spannende wedstrijd, waarin Geleen uiteindelijk slechts met 2-3 verloor. Enrico Saccomani zette Essen na tien minuten op voorsprong. Een straf tegen Yan Turcotte bood Veil Holzmann de optie zijn ploeg op 0-2 te brengen, maar via Yoren de Smet deed Eaters aan het eind van de eerste periode nog iets terug. Niklas Hildebrandt zorgde met nog zes minuten te spelen in de tweede periode voor de 1-3. Maar via een treffer van Nick Verschuren, elders in het land zaterdagavond uitgeroepen tot meest waardevolle Nederlandse speler, verkortte Eaters de achterstand tot op één goal. Daar bleef het ook bij in het restant van de wedstrijd.

Een dag later...

pakte Geleen brutaal een treffer van Vadim Gyesbreghs, winnaar van de prijs voor de beste verdediger van vorig jaar, brutaal een voorsprong, uiteindelijk eindigde de ontmoeting echter een in 6-1 nederlaag. Niklas Hildebrand scoorde twee keer, terwijl Stephan Kreuzmann een goal en een assist had voor Essen. Geleen heeft vrijdagavond een uitwedstrijd in Nijmegen op het programma staan als begin van de reguliere competitie.

Foto: Jan Hofstede

Eaters vs Essen 21092019 actie Jan Hofstede

Ook Unis Flyers was..

zondag actief in Duitsland. De ploeg van Mike Nason had op vrijdag maar nipt verloren van Hannover Scorpions en sloot de voorbereiding op het nieuwe seizoen af met een 2-4 zege in Dinslaken. Tegen de lokale Kobra's opende Ronald Wurm de score in de eerste periode en waren verder Juha Kiilholma en Brent Janssen (2) succesvol. Vrijdag is Zoetermeer de eerste tegenstander voor Heerenveen bij de start van het reguliere seizoen.

Zoetermeer Panters..

oefende zaterdagavond tegen de kampioen in de Eerste Divisie, Eindhoven Kemphanen. De ploeg van coach Alex Andjelic won de wedstrijd uiteindelijk in de slotfase. Met nog iets meer dan een minuut te spelen zorgde nieuwkomer Martijn Geerligs voor de 4-5. Ratislav Veres vormde een lastpost voor de Beneliga-ploeg. De sterspeler van Kemphanen scoorde drie keer voor zijn ploeg, die ook Joey Beeren tot scoren zag komen. Dan Versteeg, Teris Wright, Joy Turpijn en Dusan Kmec waren namens Panters trefzeker.

Cairox Hijs Hokij Den Haag won zaterdagavond...

de Ron Bertelingschaal door in de slotfase langzij te komen bij Select 4-U Devils Nijmegen en in overtime te winnen. Doug Rose scoorde de winnende goal. 'Ik ben heel blij, wát een geweldig gevoel kreeg ik na dat doelpunt. We kregen wat veel straffen tegen, maar hebben de penalty’s goed gekilled', analyseerde de nieuwkomer bij Den Haag tegen over AD de gewonnen finale en zijn gevoel bij het scoren van het winnende doelpunt.

Foto's: Paul Nicolaassen

2003 0884

Nijmegen bestreed...

de gelijkmaker van Jasper Kick, maar na overleg keurde het arbitrale kwartet de goal toch goed. Nijmegen-coach Alexander Jacobs vertelt aan De Gelderlander het daar niet mee eens te zijn. Mollen werd duidelijk omver gereden, dus dat doelpunt had niet mogen tellen. Alleen verloren we daar niet de wedstrijd. Dat deden we eerder. Na de 2-1 voorsprong hadden we met onze ervaring het duel uit moeten spelen. We hadden het onder controle.'

2003 0326

Herentals werd afgelopen weekeinde..

tijdens het toernooi om de Continental Cup op het ijs van Mechelen derde in zijn poule. De ploeg van coach Jeffrey van Iersel verloor op zondag met 4-2 van KHL Zagreb uit Kroatië, terwijl een dag eerder van de latere toernooiwinnaar Txuri Urdin San Sebastian werd verloren met 2-5. Herentals was het toernooi op vrijdag begonnen met een 7-4 overwinning op Israël.

In de Oberliga Nord...

werd nog volop geoefend afgelopen weekeinde. Zo won Rostock met 4-1 van Hamburg, was Neuwied met 4-1 te sterk voor Krefeld, won Hannover Indians met 1-3 van Duisburg, walste Halle met 7-1 over Herford heen, won Leipzig met 9-2 van Berlijn, Has Herne na verleninging met 3-4 te sterk voor Regensburg en was Hamburg met 7-3 te sterk voor Hamm.

Daarmee is de voorbereiding..

op de nieuwe ijshockeyjaargang voorbij. De Ron Bertelingschaal betekent het startsignaal van de nieuwe jaargang. Komende vrijdag zijn er twee wedstrijden om de Beker van Nederland, met Unis Flyers Heerenveen - Zoetermeer Panters en Select 4-U Devils Nijmegen - Microz Eaters Geleen. Tilburg Trappers opent het nieuwe Oberliga Nord-seizoen met een thuiswedstrijd tegen Essen.