WK U20 Litouwen 2022 23

WK U20 Litouwen 2022

Nederland vs Groot Britanni√ę op WK in Litouwen
Nederland vs Groot Britanni√ę op WK in Litouwen — © IIHF

16 december 202219:59

Door Danny Micola von F√ľrstenrecht

Groot Brittanni√ę maatje te groot

Nederland U20 vs Groot Brittanni√ę 0-7

Nederland begon vol goede moed aan deze wedstrijd. Het team had echt vertrouwen in een goede afloop. Groot Brittanni√ę was te sterk voor Nederland U20. Man of the Match Fin Filippini.

De eerste periode werkte het team hard en een schot van Renzo van Brink had meer verdiend maar trof de paal. Het team hield zich strak aan het game plan van coach Wil Zwarthoed. Nederland speelde de hele wedstrijd met 4 lijnen.

Ommekeer

De tweede periode schakelde Groot Brittanni√ę terug naar twee lijnen en begon direct stevig te drukken en Nederland kreeg het zwaar. Direct doelpunten tegen. Jowin Ansems stond stevig in de weg en verhinderde dat Nederland tegen een nog grotere achterstand aan keek. Eind tweede periode was de stand 0-5

De derde periode bleef Nederland hard werken maar qua doelpunten zat er niet meer in. Renzo van Brink werd gecheckt in de deuropening van de bench van Groot Brittanni√ę en moest met een schouder blessure van het ijs. Frits Doop draaide een aantal shifts niet mee, hij kreeg een puck in zijn gezicht.

Man of the Match

Man of the match

Alle foto's van de toernooi fotograaf

Wil je de wedstrijd terugkijken?