13 december 202214:20

Door Danny Micola von FĂĽrstenrecht

Nederland U20 knokt zich naar de overwinning

WK U20 Roemenië vs Nederland 4-5

Wat een opening kende deze wedstrijd. Binnen een minuut een goal tegen. Toch gingen de mannen van Wil Zwarthoed vol zelfvertrouwen deze wedstrijd in na de winst op zondag tegen Kroatië. Man of the match werd Tom Speel.

De opening van de wedstrijd begon direct vol voor Roemenië. Nederland keek binnen een minuut tegen een 1-0 achterstand. Gelukkig was het daarna Mike Collard die orde op zaken stelde. Oranje zette stevig door en Timoer Rodenburg scoorde de 1-2. Deze stand bleef staan tot aan de eerste pauze.

De tweede periode zette Oranje haar harde werken volop door en gaf ook kansen. In de 21 ste minuut kreeg Nederland een tegengoal te verwerken door slordigheid van de aanvallers op de blauwe lijn om de puck het verdedigingsvak uit te krijgen. Roemenië kon aanleggen en schieten.
Zowel Roemenië als Nederland werkten hard om in puckbezit te komen. Veel bodychecks werden opgevangen en uitgedeeld. Nederland liep tegen 4 straffen aan en Roemenië nul straffen.

De derde periode begon Nederland met een man minder en dit resulteerde in een tegenpunt. Wederom een straf tegen maar Nederland wist zelfs kansen te creëren in de penalty kil. Roemenië scoorde net na de penalty kill de 3-2. Deze groep spelers geeft nooit op en op het midden van de derde periode twee doelpunten aachter elkaar. Corné van Stuivenberg tekende voor de 3e Nederlandse treffer. Lode Arts binnen 12! seconden de 4e voor Nederland. Nederland bleef hard werken in de forecheck maar het waren de Roemenen die toch meer puck bezit hielden. Slecht uitverdedigen op de blauwe lijn door de aanvallers koste Oranje wederom een tegen doelpunt.
Deze groep is echter onverschrokken en laten zich door niemand stoppen Lennart Vosmer tekent voor de 5 aan Nederlandse zijde. Nederland trok de wedstrijd naar zich toe maar lieten het toch nog spannend worden door een straf op 46 seconden voor het einde door een 5 minuten straf en het naar de kleedkamer sturen van Kyan Helenklaken.