WK U20 Litouwen 2022 23

WK U20 Litouwen 2022

20221211 WK Litouwen Evaldas Semiotas13
— © Evaldas Ĺ emiotas

11 december 202214:51

Door Danny Micola von FĂĽrstenrecht

Winst op Kroatië

Nederland U20 wint het openingsduel van het toernooi in Litouwen

Het zag er niet naar uit dat de eind overwinning naar Nederland zou gaan maar door hard werken en geloof van de spelers in de eindoverwinning lukte het, weliswaar in overtime. Mike Collard werd gekozen tot man of the match aan Nederlandse zijde.

De opening van de wedstrijd was zeer intens, Nederland opende de score al op 38 seconden door Marvin Timmer op aangeven van Mike Collard. Kroatië stelde snel orde op zaken en tweetal minuten later moest Nederland de gelijkmaker incasseren.
Halverwege de 1e periode kwam Nederland beter in de wedstrijd en begon te drukken. Het was door een straf van Frits Doop dat de wedstrijd voor Kroatië kantelde. De Kroaten hadden meer en meer kansen. Goalie Jowin Ansems stond met mooie saves de Kroaten in de weg.
Op 17.36 werd er besloten om de pauze in te gaan door een defect aan de boarding. Schoten verhouding: 8 voor Nederland en 19 voor Kroatië.

Kroatië is tweede periode sterker

Tweede periode geeft weer een sterk Kroatië te zien. Nederland komt vol onder druk te staan en de kansen zijn er dan voor de Kroaten. De tegengoal viel al in de eerste minuut van de tweede periode. Nederland creëert door sterk verdedigen van de Kroaten bijna geen kansen. De schotenverhoudingen deze periode 4 voor Nederland en 16 voor Kroatië.

Terug gevochten in de wedstrijd

De opening van de derde periode was voor Nederland. Mooie passes en ondanks dat Nederland een straf tegen kreeg lukte het toch om bijna shorthanded te scoren. De gelijkmaker werd gemaakt door op het allerlaatst aanraken van de puck, Lode Arts, het schot was van Wesley de Bruijn en hulp van Lennart Vosmer.

Overtime was eerst aftasten waar Nederland in split second met een mooie pas van Mike Collard Wesley de Bruijn lanceerde en hij alleen op de goalie af kwam. Ondanks de druk van het toernooi wist hij beheerst de goalie te omspelen. Hieronder het fragment van de game winning goal.

We hebben van het beging af aan geloof gehouden in de eindoverwinning

— Wil Zwarthoed - hoofdcoach

Kijk hier de hele wedstrijd terug.