WK U20 Litouwen 2022 23

WK U20 Litouwen 2022

20221217 WK Litouwen Evaldas Semiotas9

17 december 202217:12

Door Danny Micola von FĂĽrstenrecht

Verlies tegen Litouwen komt hard aan bij Nederland U20

Team ging voor Brons

Nederland ging de wedstrijd tegen Litouwen in met het oog op een bronzen medaille. Litouwen was wat zekerder in de afwerking en had meer schoten. De laatste goal van Litouwen was een empty netter en maakte de 3-1. Man of the match aan Nederlandse zijde was Sam Luitwieler.

Litouwen kende een wervelende start, 41 seconden lag de puck al achter Sam Luitwieler. Slecht uitverdedigen van de puck maakte dat Litouwen makkelijk de puck kon opvangen en de 1-0 maken. Nederland had het zwaar in de opening. De tweede fase van de eerste periode stelde Nederland orde op zaken en ging weer in de aanval. Op 17.29 maakt Matteo Castronovo de gelijkmaker met een schot van de blauwe lijn met hulp van Mees van Wingerden, de goalie van Litouwen wilde op de blokker zijde zijn vanghand gebruiken hetgeen jammerlijk mislukte. Het werd toch nog spannend Nederland bleef verdedigend veel openingen geven waardoor 7 seconden voor het einde van de eerste periode Litouwen nog een schotkans kreeg. Gelukkig hield goalie Sam Luitwieler de deur goed op slot.

Stevig ijshockey

Litouwen schuwde de stevige checks niet. Nederland had een paar mooie aanvallen maar het was weer Litouwen die na goed samenspel het doelpunt maakte. 2-1 De periode ging over en weer maar toch was de schotenverhouding in het voordeel van Litouwen. 15 om 7 voor Nederland. Er vielen verder geen doelpunten en Nederland ging met 2-1 achterstand de pauze in.

Waar Nederland hard werkte om een de gelijkmaker te scoren hield Litouwen goed stand. Nederland was slordig in de passing en maakte een aantal onnodige overtredingen waardoor het moeilijk was te scoren.

Man of the Match Sam Luitwieler

Sam luitwieler man of the match

Teamfoto van het toernooi

20221212 WK Litouwen 2023 2022 teamfoto U20

De wedstrijd statistieken

Kijk de hele wedstrijd terug