WK U20 Litouwen 2022 23

WK U20 Litouwen 2022

9 december 202218:27

Door Danny Micola von FĂĽrstenrecht

U20 klaar voor WK Litouwen

Zondag 11 december 11.30 uur eerste duel

IJshockey Nederland sprak vanmiddag coach Wil Zwarthoed en had een aantal vragen voor hem. Het team vertrekt zaterdagmorgen naar Litouwen. Zondag staat de eerste wedstrijd op het programma. Kroatië is de tegenstander. De wedstrijd begint om 11.30 uur.

Hoe was je voorbereiding: "Deze was ondanks dat ze al maanden aan het trainen zijn niet ideaal. Sommige coaches willen hun spelers niet afstaan voor een nationale team training. Hierdoor is het lastig goede systemen erin te krijgen."

Wat zijn je verwachtingen: "We gaan voor behoud in de divisie en liefst meer. We zijn gepromoveerd dus het worden allemaal zware wedstrijden."

Is iedereen fit: "De spelers zijn allemaal fit. We hadden deze week nog week een oei moment en de speler in kwestie is uit voorzorg naar het ziekenhuis geweest. Gelukkig niets ernstigs."

Hoe belangrijk is de openingswedstrijd zondag a.s. tegen Kroatië: "Het geeft altijd een lekker gevoel wanneer je de eerste wedstrijd goed doorkomt. Dit geeft vertrouwen voor de rest van het toernooi."

Voor de thuisblijvers

IJshockey Nederland geeft de wedstrijd weer op haar homepage. Hiermee hoef je geen linkjes te zoeken.