Home OrganisatieWedstrijdzaken → Handleiding inschrijvingstool teams Ligalytics

Hand­lei­ding inschrij­vingstool teams Ligalytics

Dit is de handleiding voor de webgebaseerde Club Interface van het Ligalytics Scheduling System. De Club Interface biedt een eenvoudige manier voor de clubs en contractanten van IJshockey Nederland om alle benodigde gegevens van de teams die worden ingeschreven in te voeren. Deze gegevens zijn nodig om de planning van de wedstrijdschema’s te maken.

Toegang tot de Club Interface

Om toegang te krijgen tot de Club Interface, open je een webbrowser naar keuze en voer je het volgende adres in:

https://optimization.ligalytics.com/clubs/

Daaropvolgend wordt je gevraagd om het wachtwoord in te vullen.

Afbeelding1 Inschrijvingstool

Voer het wachtwoord in het wachtwoordveld in en druk op Submit.

Teams & Tijden (Teams & Times)

Nadat je op Submit hebt gedrukt, wordt je naar de weergave Teams & Times geleid.

Afbeelding2 Inschrijvingstool

Teams

Met het symbool (-) kan een team worden verwijderd. Een nieuw team toevoegen bij de club kan worden gedaan door op het symbool (+) te drukken. Vervolgens kun je alle relevante gegevens van het nieuwe team invoeren.

Afbeelding3 Inschrijvingstool

Tijdslots

Met het symbool (-) kan een tijdslot worden verwijderd. Een nieuw tijdslot toevoegen kan door op het symbool (+) te drukken.

Daar kun je de dag, begin- en eindtijd van het nieuwe tijdslot invoeren. Begintijd van het tijdslot betreft de Face-off time.

Gebruik het formaat hh:mm (hh = uur, mm = minuut), bijvoorbeeld 10:15 of 15:30.

Afbeelding4 Inschrijvingstool

Prioriteiten

In de prioriteitentabel kunnen de prioriteiten van de Face-Off Times voor elk team worden gedefinieerd.

Afbeelding5 Inschrijvingstool

De prioriteiten worden gedefinieerd door A, B en C, A heeft de hoogste prioriteit, B gemiddelde prioriteit en C lage prioriteit.

Prioriteiten kunnen worden ingesteld door gewoon in de bijbehorende cel te klikken. De eerste keer wordt prioriteit A weergegeven, als u een tweede keer klikt, wordt deze omgezet in prioriteit B en dienovereenkomstig in C.

In bovenstaande tabel staat als voorbeeld dat Eindhoven Kemphanen het liefst vrijdag 19.30 uur speelt in de 'kleine zaal' met de hoogste prioriteit, of zondag 20.45 uur in de 'kleine zaal' met gemiddelde prioriteit, of zaterdag 19.30 uur in de 'kleine zaal' met de laagste prioriteit.

IJsbaanverhindering (Blockings)

Er zijn tal van redenen waarom een wedstrijd niet op een bepaalde dag gespeeld kan worden. We maken onderscheid tussen ijsbaangerelateerde redenen en teamgerelateerde redenen. Op het tabblad ‚ÄėTeams & Times‚Äô kunnen de ijsbaanverhinderingen worden opgegeven.

Soms zijn ijsbanen niet beschikbaar. Ze hebben misschien geen ijs of een ander evenement vindt plaats op de ijsbaan. In de onderstaande tabel kun je de tijdslots waarop een ijsbaan niet beschikbaar is afvinken door in de gerelateerde cel te klikken.

Afbeelding6 Inschrijvingstool

Speciale wensen (Special Wishes)

Op het tabblad ‚ÄėSpecial wishes‚Äô kunnen de teamverhinderingen worden opgegeven.

Teamgerelateerde redenen gaan over de teams. Een team is misschien niet beschikbaar op een bepaalde dag, omdat sommige spelers of zelfs het hele team deelnemen aan een toernooi in het buitenland. Deze worden ingevoerd onder Home/Away Restrictions.

Afbeelding7 Inschrijvingstool

Koppelingen (Pairings)

Op het tabblad ‚ÄėSpecial wishes‚Äô kunnen de koppelingen worden opgegeven. Koppelingen kunnen worden gebruikt om te defini√ęren dat bepaalde teams niet op dezelfde dag of op hetzelfde tijdstip kunnen spelen.

Door het toevoegen van een nieuwe koppeling kunnen twee teams worden geselecteerd en verschillende opties met betrekking tot de interval worden geselecteerd.

Afbeelding8 Inschrijvingstool
Afbeelding9 Inschrijvingstool

Extra wensen en opmerkingen (Wishes and comments)

Onder ‚ÄėWishes and comments‚Äô kun je alle extra informatie opsommen waarvan je wilt dat het planningssysteem mogelijk rekening houdt. Meestal voegen teams hier wensen toe voor thuis- of uitwedstrijden of wedstrijden tegen specifieke tegenstanders op bepaalde dagen, voorkeurstijden voor de face-off of beschikbaarheid van alternatieve stadions. IJshockey Nederland zal zoveel mogelijk rekening proberen te houden met de speciale wensen, echter kan dit niet worden gegarandeerd.

Druk op de "Opslaan" knop als je klaar bent om de gegevens vast te leggen in het systeem.

Afbeeldingen als voorbeeld

De afbeeldingen in deze handleiding zijn puur bedoeld als voorbeeld.

Laatst gewijzigd op 28 april 2024 om 10:43