Eef Gerritsen

14 januari 201908:16

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Eef Gerritsen overleden, Planinsolvenz en steun voor Flyers

In de Morning Skate vanmorgen onder meer aandacht voor het overlijden van een kenmerkende man binnen het Nijmeegse ijshockey, de financiƫle steun in de rug voor Heerenveen, de terugkeer van Nick de Ruijter, de stand van zaken in de Oberliga en de Beneliga en twee WK's.

Oud-voorzitter van Nijmegen ā€‹

Eef Gerritsen is in de nacht van 11 op 12 januari 2019 overleden. Gerritsen leverde een enorme bijdrage aan het succes van het ijshockey in de Keizerstad. De kantine op de oude ijsbaan aan de Heyendaalseweg waarvan hij de uitbater was, was jarenlang het kloppende hart van het Nijmeegse ijshockey. Ook na de verhuizing naar het Triavium bleef Gerritsen nauw betrokken bij de sport. Hij was na de doorstart van Nijmegen onder de naam Devils voorzitter van de businessclub Moenen en werd in 2008 zelf voorzitter van de club. Onder zijn voorzitterschap won Devils de nationale beker en het landskampioenschap.

Foto: Paul Nicolaassen (www.ijshockeyfoto.nl)

Tilburg Trappers leed...

zondag Ć©Ć©n van zijn zeldzame thuisnederlagen sinds de overstap naar de Oberliga Nord. In eigen huis werd met 2-5 verloren van Hamburg Crocodiles (klik hier voor een kort verslag). De nummer twee van de ranglijst, Hannover Scorpions, kwam op zondag niet in actie. De voorsprong van Tilburg op de ranglijst blijft derhalve tien punten, al heeft Scorpions wel een wedstrijd minder gespeeld. Trappers won vrijdag in overtime in Hannover.

Voor het noodlijdende...

Crocodiles hadden de fans van Tilburg een benefiet gehouden, die in totaal bijna ā‚¬11.000 opleverde. Op 14 december vroeg de club het faillissement aan, onder meer omdat een kwart miljoen aan toegezegde inkomsten niet binnenkwam. Het betreft een zogenoemde Planinsolvenz, waardoor de club wel het seizoen kan afmaken. Er wordt ook manhaftig geprobeerd om het ijshockey in de Oberliga ook voor volgend seizoen veilig te stellen. De club is door de financiĆ«le problemen echter uitgesloten van deelname aan de play-offs straks. Het verdwijnen van de Crocodiles zou een nieuwe klap zijn voor het ijshockey in Hamburg, 2,5 jaar geleden verdwenen de Freezers al uit de DEL.

Foto's: Arie Leeuwesteijn

MG 2167
MG 2156

Nick de Ruijter...

keerde afgelopen vrjidag terug in de opstelling bij Trappers na een half seizoen blessureleed dat eigenlijk al van vorig jaar stamt. 'In de eerste finalewedstrijd tegen Deggendorfer raakte ik geblesseerd aan mijn schouder. In september maakte ik wat speelminuten in oefenduels, maar dat was met de handrem erop. Ik kon geen honderd procent geven, dus in overleg met de specialist koos ik er voor om eerst helemaal fit te worden. Dat moment was nu na een tijdje meetrainen aangebroken', zo wordt hij door Brabants Dagblad geciteerd. De Ruijter had een goal en een assist in de zege in Hannover.

Herentals is...

ook na het afgelopen speelweekeinde de koploper in de Beneliga. De ploeg van coach Jeffrey van Iersel kwam zelf overigens niet in actie dit weekend, want ook geldt voor de nummer twee van de ranglijst. Achtervolger Heerenveen won thuis van Mechelen en heeft nog altijd de minste verliespunten. Dit is de stand in de top van de ranglijst.

1. Herentals 15-40 +81
2. Geleen 16-36 +53
3. Heerenveen 12-33 +40
4. Luik 15-33 +38

Zoetermeer sloeg...

twee keer zijn slag tegen hekkensluiter Antwerpen en klimt daarmee over Amsterdam heen naar de achtste plek en staat daarmee weer op een plaats op de ranglijst die recht geeft op deelname aan de play-offs. Panters heeft Ć©Ć©n punt voorsprong op Amsterdam in de strijd om die laatste plek. Als vandaag de competitie zou eindigen zou de Final Four, die in Nijmegen gehouden wordt, Geleen, Heerenveen, Nijmegen en Den Haag als deelnemers hebben.

Het door de tijdelijke sluiting...

van Thialf zo hard getroffen Flyers krijgt een financiƫle bijdrage van de gemeente om het seizoen op een goede manier af te kunnen maken, meldt Friesch Dagblad. 'We hebben een bijdrage ontvangen om de eerstvolgende weken door te komen en het seizoen te kunnen uitzingen. Daarover zijn keurige afspraken gemaakt met de gemeente en Thialf', zo wordt voorzitter Henk Hoekstra van de club geciteerd. De kosten voor het versterken van de dakconstructie zouden volgens de krant de grens van 200.000 euro overschrijden.

De Nederlandse U18-vrouwen...

hebben het toernooi in het Schotse Dumfries afgesloten met een een 4-2 nederlaag tegen de Britten, zoals in dit wedstrijdverslag te lezen is. De ploeg was op dat moment al gedegradeerd. Nederland moet nu volgend jaar weer aantreden in de WK Kwalificatiegroep. Dat toernooi wordt dit jaar in het Spaanse Jaca gespeeld, Spanje is overigens de enige Europese ploeg op dat toernooi en heeft al een wedstrijd verloren tegen Zuid-Korea.

Het volgende WK staat...

alweer voor de deur. De U20 van Nederland speelt morgen zijn eerste wedstrijd op het WK Division IIB in Zagreb. Ook dit Nederland degradeerde in Dumfries en zal nu moeten proberen de weg omhoog weer te vinden. De selectie werd vorige week al bekendgemaakt. Nederland treft op de openingsdag al direct op de leeftijdsgenoten uit Kroatiƫ. Dit is de avondwedstrijd op het schema van het WK in Zagreb waar verder Belgiƫ, Israƫl, Mexico en Serviƫ de deelnemende landen zijn. De ijsderby der lage landen staat voor woensdagmiddag op het programma.

Anaheim Ducks...

van Daniel Sprong leek op weg naar het doorbreken van de reeks nederlagen. De ploeg stond 2-1 voor na de eerste periode en 3-2 na de tweede, maar verloor uiteindelijk met 4-3, de elfde verliespartij op rij voor de club. Dinsdag wacht de uitwedstrijd in Detroit. Daniel Sprong was +3 in de wedstrijd, had 14.16 minuten aan ijstijd, twee schoten op doel en uiteindelijk twee assists.

Delen