IJNL cup 2024 beker

Inventum Technologies Cup Final

Actie rond doel OG Capitals
Actie rond doel OG Capitals — © Robert Bos

27 oktober 202323:13

Door Danny Micola von F√ľrstenrecht

OG Capitals Leeuwarden deelt eerste tik uit

Zoetermeer Panters vs OG Capitals 2-4

Met de periode standen 1-2 1-2 en 0-0 neemt OG Capitals Leeuwarden de leiding in de serie om de kwart finale in de Beker van Nederland tegen de Zoetermeer Panters. Deze wedstrijd beloofde spektakel, en de teams stelden niet teleur.

Eerste Periode:

De wedstrijd begon met beide teams welke direct de overhand probeerden te krijgen. In de 12e minuut van de eerste periode brachten de Zoetermeer Panters het publiek in vervoering toen Tim Borgman (nummer 13) het eerste doelpunt van de wedstrijd scoorde, geassisteerd door Patrik Sedlar (nummer 14) en Bas Tammerijn (nummer 8). De Panters namen een vroege voorsprong van 1-0.

De OG Capitals Leeuwarden lieten echter zien waarom ze de nummer één van de competitie waren. Op 14:40 van de eerste periode maakte Rastislav Veres (nummer 93) een gelijkmaker voor Leeuwarden, waardoor de score 1-1 werd.

Vlak voor het einde van de eerste periode namen de Capitals de leiding. Jonaas Huovinen (nummer 77) scoorde op 19:59 en bracht de score op 1-2 in het voordeel van de OG Capitals Leeuwarden.

Tweede Periode:


In de tweede periode ging het spektakel verder. De Capitals bouwden hun voorsprong uit met een powerplaydoelpunt. Pim Meulen (nummer 10) scoorde op 29:32, waardoor de Capitals een voorsprong van 1-3 hadden. Veres en Juntunen (nummer 5) zorgden voor de assists.

De Zoetermeer Panters gaven echter niet op en vochten terug. Op 32:37 scoorde Donders (nummer 12) en bracht de Panters binnen één doelpunt, met een score van 2-3. Hayes (nummer 15) leverde de assist.

De Capitals bleven echter gevaarlijk en breidden hun voorsprong uit naar 2-4 dankzij een doelpunt van Juntunen (nummer 5) met een assist van Toni Nurminen (nummer 11).

Derde Periode:

In de derde periode hielden beide teams de druk erop, maar er werden geen doelpunten gescoord. Het spel was intens, met nog meer straffen, waaronder interference, slashing, boarding en roughing.

Ondanks de inspanningen van de Zoetermeer Panters om terug te komen, konden ze de voorsprong van de OG Capitals Leeuwarden niet meer inhalen. De Capitals verdedigden hun voorsprong en wonnen het eerste duel in de kwartfinale van de Beker van Nederland met een eindstand van 2-4.

Morgen is de return in Leeuwarden om 20.15u