10 december 202311:24

Door Danny Micola von Fürstenrecht

Bekerstrijd: Verschil tussen Eredivisie en Bene League 1 doelpunt

OG Capitals Leeuwarden vs Snackpoint Eaters Linburg 4-5 (3-0 1-3 0:2)

De eerste wedstrijd in de serie van 3 eindigde in een 4-5 overwinning voor Snackpoint Easters Limburg. Ze keken twee periodes tegen een achterstand aan. Het was Akim Ramoul die het verschil maakte en de wedstrijd in het voordeel van de mannen uit Geleen liet eindigen.

Iedere ijshockey liefhebber in Nederland keek uit naar de confrontatie tussen OG Capitals Leeuwarden en Snackpoint Eaters Limburg. Wat zou het krachtsverschil zijn. Gaandeweg de eerste periode werd het duidelijk dat het geen walk-over voor Eaters zou worden. De mannen van coaches Arjan Peters en Marco Postma stonden voor met 3-0.

De tweede periode sloeg Eaters binnen 4 minuten terug en brachten de stand op 4-1 en aan het einde van deze periode bleef het voordeel in Leeuwarden, 4-3

Peridoe 3 werd voor de mannen uit Leeuwarden er één in effectieviteit, waar Leeuwarden kansen kreeg benutte Geleen ze en deed de wedstrijd kantelen. 6 minuten in de derde periode scoorde Duperreault en 6 minuten voor het verstrijken van de wedstrijd scoorde good "old"Akim Ramoul de winnende treffer.

Vanavond gaat de strijd in Geleen verder. Kaarten zijn online verkrijgbaar: Tickets - Snackpoint Eaters Limburg