IJNL cup 2024 beker

Inventum Technologies Cup Final

OG Capitals speler Veres in actie rond het doel Zoetermeer Panters
OG Capitals speler Veres in actie rond het doel Zoetermeer Panters — © Age Okkema

28 oktober 202323:55

Door Danny Micola von Fürstenrecht

OG Capitals als eerste naar halvefinale

Historie: Eerste eredivisie club welke naar halve finale gaat

In een spannende kwartfinalewedstrijd in de Beker van Nederland hebben de OG Capitals Leeuwarden zich weten te plaatsen voor de halve finale door de Zoetermeer Panters te verslaan in een best-of-two-serie. De tweede ontmoeting tussen deze twee teams bleek een boeiend schouwspel te zijn voor de ijshockeyfans, waarbij de OG Capitals Leeuwarden uiteindelijk aan het langste eind trokken.

De eerste periode van deze cruciale wedstrijd begon met een powerplay-doelpunt van de OG Capitals Leeuwarden. Rastislav Veres (nummer 93) scoorde op 9:03 en bracht zijn team op een 1-0 voorsprong. De Capitals zetten vroeg druk en werden beloond met dit vroege doelpunt.

Niet veel later, op 13:26, kwam het tweede doelpunt voor de Capitals. Pim van der Meulen (nummer 10) scoorde het beslissende doelpunt (Game-Winning Goal) van de wedstrijd, met assists van Rastislav Veres en Joonas Huovinen. De Capitals hadden nu een comfortabele voorsprong van 2-0.

Tweede Periode:

In de tweede periode hielden de OG Capitals Leeuwarden hun voet op het gaspedaal. Op 34:03 scoorde Steijn Werkhoven (nummer 2) een doelpunt en vergrootte de voorsprong naar 3-0 voor de Capitals.

De Zoetermeer Panters gaven echter niet op en vochten terug. Op 39:20 scoorde Huovinen (nummer 87) namens de Zoetermeer Panters, waardoor ze hun eerste doelpunt van de wedstrijd noteerden. Wright (nummer 10) leverde de assist. De score was nu 3-1 in het voordeel van de Capitals.

Derde Periode:

In de derde periode zetten de OG Capitals Leeuwarden de wedstrijd volledig naar hun hand. Steijn Werkhoven (nummer 2) scoorde zijn tweede doelpunt van de wedstrijd op 41:56. Dit doelpunt vergrootte de voorsprong naar 4-1 voor de Capitals.

Rastislav Veres (nummer 93) voegde nog een doelpunt toe op 44:10, met assists van Huovinen en Juntunen, waardoor de Capitals een voorsprong van 5-1 namen.

Ten slotte, op 53:42, scoorde Juntunen (nummer 5) het zesde en laatste doelpunt voor de OG Capitals Leeuwarden. Dit doelpunt werd geassisteerd door David Bartos (nummer 56), waardoor de eindstand 6-1 werd in het voordeel van de Capitals.

Met deze overwinning plaatsen de OG Capitals Leeuwarden zich voor de halve finale van de Beker van Nederland. Ze hebben laten zien dat ze in topvorm zijn en zullen zeker een geduchte tegenstander zijn in de volgende ronde. Het publiek werd getrakteerd op een boeiende wedstrijd vol actie en doelpunten. De OG Capitals Leeuwarden gaan vol vertrouwen de volgende fase van de bekercompetitie in.