Vrouwen  U18 2021
IIHF Logo WK 2022 U18 vrouwen

WK U18 Istanbul Turkije 2022

Scheidsrechters U18 oefenwedstrijd

21 juni 202216:17

Door Marjon de Lange

Amy Keijzers als jonge scheidsrechter mee met dames naar Istanbul

Ze nam zelf deel aan het WK in 2018

Ze is (nog maar) 20 jaar, net afgestudeerd en geslaagd voor haar HBO Verpleegkundige-diploma. Ze heeft zo’n 12 jaar ijshockeyervaring en ze gaat mee met het Nationaal Damesteam U18 naar Istanbul en wel in de bijzondere rol van scheidsrechter!

Mexico
Amy Keijzers speelde zelf bij GIJS Groningen. Ze werd zelf ooit ook geselecteerd voor het Nationaal damesteam U18 en was als defence van de partij tijdens het WK van 2018 in Mexico waar ze goud behaalde. Het is dus niet haar eerste WK, ze heeft al ervaring. “Bij Groningen ben ik op een gegeven moment bij de club gaan fluiten”, vertelt ze, “ik ben toen meegegaan naar een scheidsrechters weekend en sindsdien fluit ik ook voor de bond.”


Spannend

Ze was één van de scheidsrechters bij de oefenwedstrijd van zondag 19 juni jongstlede tussen het U18 damesteam en het Belgische Nationale Damesteam. Ze vond de wedstrijd op zich wel goed gaan. “Maar zo kijk ik eigenlijk niet naar een wedstrijd, maar ik kijk natuurlijk wel met een gevoel voor ijshockey”, aldus Amy. Ze vond het prettig dat ze afgelopen zondag samen werkte met ervaren scheidsrechters en tenslotte vindt ze het ook wel spannend om naar Istanbul te gaan! “Ik wens de meiden veel succes”


Uitgekozen

Teammanager Jenny Goessens vindt het geweldig dat Amy door de IIHF/IJshockey Nederland is uitgekozen om het WK te mogen fluiten waar zij aan deelnemen “Het eerste WK van Amy als speelster was ik erbij en haar eerste WK als scheidsrechter ben ik er weer bij! Het is super om te zien dat oud speelsters gaan fluiten en dan ook het WK bereiken.” Het U18 Nationaal vrouwenteam wenst Amy veel plezier en succes op het WK.