Doping

Klik des­ge­wenst op een van de onder­staan­de links voor direc­te infor­ma­tie over de Doping­lijst, de Whe­re­a­bouts­bij­la­ge en de Dispensatiebijlage:

De Dopinglijst
De Whereaboutsbijlage

De Dispensatiebijlage


Dopingwaaier
De Dopingwaaier is altijd één van de belangrijkste middelen geweest in de voorlichting van topsporters en sportbegeleiders. Voorheen werd deze - zoals de naam al aangeeft - als geplastificeerde waaier uitgebracht. Vanaf 2014 is de Dopingwaaier aangepast en omgezet in een App (iOS en Android) en een mobiele website (voor de overige systemen). De inhoud van de App is deels nieuw en deels vertrouwd.
App Store
Google Play

Mobiele website

IIHF Anti-Doping Program

Klik hier voor het programma van de IIHF in het kader van Anti-Doping.

WADA Education Initiatives

Klik hier voor de Education Initiatives van de WADA in het kader van Anti-Doping.

Nieuws Dopingautoriteit | Dopinglijst 2022 - Wijziging glucocorticoïden

Glucocorticoïden zijn momenteel verboden binnen wedstrijdverband wanneer oraal (het middel wordt ingeslikt), intraveneus (in een ader), intramusculair (in een spier) of rectaal (via de anus ingebracht) toegediend. De overige toedieningswijzen zijn toegestaan. Met ingang van de Dopinglijst 2022 op 1 januari 2022 worden de verboden toedieningswijzen binnen wedstrijdverband uitgebreid naar alle injecties. Bijvoorbeeld ook injecties rondom een pees of in een gewricht zijn dan verboden.

Sporters én artsen dienen hier nadrukkelijk rekening mee te houden bij bijvoorbeeld de behandeling van peesklachten en gewrichtsklachten. Let op: vanwege de (soms) lange detectietijd van glucocorticoïden moet dit al vanaf het najaar van 2021 gebeuren!

Op de website van Dopingautoriteit vind je uitgebreide informatie over de regelwijziging, de detectietijden en hoe sporters en begeleiders hiermee het beste om kunnen gaan.

Eventuele vragen kunnen altijd gesteld worden via e-mail (dopingvragen@dopingautoriteit.nl) of WhatsApp (06-11226200).

Laatst gewijzigd op 19 oktober 2021 om 15:38