WK 2023 Shengzen China

WK 2023 Shenzhen China

Nederland scoort tegen Noorwegen
Nederland scoort tegen Noorwegen

24 augustus 202309:21

Door Danny Micola von FĂĽrstenrecht

Dikke winst voor Nederland tegen Noorwegen 6-3

Verrassing van het toernooi.

Team Nederland Vrouwen nam het op tegen hun rivalen, Noorwegen in de oefenfase nog verloren. Het was weer een enorm spannende wedstrijd en uiteindelijk trok Nederland aan het langste eind en ging er met de overwinning vandoor, met een eindstand van 6-3. Coach Marco Kronenburg zag zijn team schitteren.

De eerste periode begon Noorwegen met een explosie van actie, en liet als eerste het scorebord oplichten. Op 3:28 in de eerste periode scoorde Millie Sirum voor Noorwegen, met assists van Emilie Kruse en Mathea Fischer. De Nederlandse speelster Bobbi Strople bracht Nederland weer op gelijke hoogte met een powerplay-goal op 10:19, met assists van Jet Milders en Emily Even. De Nederlandse doelvrouw Eline Gabriele en haar Noorse tegenhanger Linnea Holterud Olsson hielden hun doelen schoon voor de rest van de periode, ondanks enkele krachtige aanvallen van beide teams.

Tweede Periode: Nederland draait de wedstrijd om

In de tweede periode ontplofte het spel opnieuw, en Nederland toonde hun vastberadenheid om de wedstrijd naar zich toe te trekken en een 1-3 achterstand wegwerkten. Kayleigh Hamers scoorde op powerplay op 31:33, met assists van Kimberly Collard en Esther de Jong, waarmee Nederland de leiding nam. Hilde Huisman versterkte de voorsprong met nog een powerplay-doelpunt op 33:13, met assists van Savine Wielenga en Kayleigh Hamers.

Met nog enkele minuten te spelen, moest Noorwegen alles op alles zetten. Ze brachten een extra aanvaller in, maar Nederland was onverbiddelijk. Bieke van Nes zorgde voor de genadeslag met twee late doelpunten op 44:51 en 59:37, waarmee de eindstand op 6-3 kwam. Jet Milders en Savine Wielenga waren de assistenten bij deze beslissende doelpunten.

De wedstrijd was een ware thriller, waarbij Nederland aan het langste eind trok dankzij sterk teamwork, geweldige goaltending van Eline Gabriele en een goede powerplay. Coach Marco Kronenburg zal ongetwijfeld trots zijn op zijn team.