WK 2023 Shengzen China

WK 2023 Shenzhen China

Beeld uit oefenwedstrijd Nederland vs Noorwegen
Beeld uit oefenwedstrijd Nederland vs Noorwegen — © Jesmer Doele

18 augustus 202318:45

Door Danny Micola von FĂĽrstenrecht

Trots op prestaties Team NL vrouwen

4-6 verloren van Noorwegen in oefenwedstrijd.

In een spannende oefenwedstrijd tussen Team NL Vrouwen IJshockey en Noorwegen Vrouwen IJshockey in Shenzhen, China, lieten beide teams hun ijzersterke wilskracht zien. Coach Marco Kronenburg, die vol enthousiasme sprak over de wedstrijd, beschreef het als een uitdagende maar veelbelovende strijd.

De wedstrijd begon met enige moeilijkheden voor Team NL, waarin de eerste 10 tot 12 minuten niet helemaal naar wens verliepen. Tijdens dit moment wist Noorwegen twee doelpunten te scoren, waardoor Team NL met een 0-2 achterstand werd geconfronteerd. Maar het team liet zich niet ontmoedigen en begon aan een indrukwekkende wederopstanding.

Veerkracht

Na de aanvankelijke tegenslag herpakten de Nederlandse vrouwen zich en knokten ze terug tot een 2-2 gelijke stand, waarbij ze zelfs de leiding namen met een 3-2 voorsprong. De wedstrijd bleef intens en dynamisch, met beide teams die elkaar nauwlettend in de gaten hielden. Met nog slechts twee minuten op de klok sloeg Noorwegen echter toe en wist het een kleine fout aan de kant van Team NL te benutten, waardoor ze hun positie versterkten en de score op 5-4 brachten.

In een ultieme poging om gelijk te maken, zette Team NL alles op alles om druk uit te oefenen en hun tegenstanders onder druk te zetten. Het lot was echter niet volledig aan hun zijde, omdat Noorwegen met een dosis geluk een laatste doelpunt scoorde. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd met een score van 6-4 in het voordeel van Noorwegen.

Trots op prestaties

Coach Marco Kronenburg sprak trots over de prestaties van zijn team en benadrukte dat ondanks het verlies, de geleverde inspanning en het getoonde spel bemoedigend waren. Hij wees erop dat het vermogen om tegen een sterke tegenstander te vechten een positief teken was voor de toekomst. Het team toonde aan dat ze zich op hetzelfde niveau kunnen meten en hun potentieel kunnen benutten. Coach Kronenburg erkende dat hoewel een goede wedstrijd spelen belangrijk is, het uiteindelijke doel altijd is om wedstrijden te winnen. De ervaring van deze wedstrijd zou van onschatbare waarde kunnen zijn voor het naderende WK, en het team lijkt vastberaden om nog beter te presteren en voor verrassingen te zorgen. De wedstrijd eindigde met een 6-4 overwinning voor Noorwegen, maar de Nederlandse vrouwen verlieten het ijs met een hernieuwd gevoel van vastberadenheid en optimisme over hun potentieel.

Speelschema Team NL Vrouwen I Jshockey WK 2023 China
— © IJshockey Nederland