WK 2023 Shengzen China

WK 2023 Shenzhen China

Emily Even heeft net haar award gekregen
Emily Even heeft net haar award gekregen — © Jesmer Doele

20 augustus 202310:41

Door Edwin Fischer

Player of the match: Emily Even

Nederland-Denemarken 1-6 (0-2, 1-1, 0-3)

Na ieder duel van Team NL ijshockeyvrouwen op het WK Divisie 1A in het Chinese Shenzhen geeft de Player of the match van die wedstrijd - exclusief voor IJshockey Nederland ‚Äď in een monoloog haar kijk op het resultaat. Vandaag is dat: Emily Even

‚ÄėDe uitslag vertekent enorm en is wat mij betreft behoorlijk geflatteerd. Denemarken profiteerde bijna van elke fout die wij maakten, waardoor de nederlaag hoog is uitgevallen.

Denemarken mag dan de favoriet voor de titel zijn, maar eerlijk gezegd vond ik Noorwegen, waar we eerder deze week tegen oefenden en nipt en ook onnodig met 6-4 van verloren, een beter team hebben.

Wij waren wel ready denk ik, maar we waren niet de beste versie van onszelf. Of het de zenuwen waren, of het vroege tijdstip (al om 1 uur in de middag, red.) weet ik niet. Dat willen we ook niet als excuus gebruiken of zo.

We zullen maandag tegen Slowakije allemaal 100 procent moeten zijn. Spelen we met z’n allen ons beste spel, dan kunnen we van iedereen winnen. Natuurlijk willen we ons handhaven, maar ik wil meer. Ik wil voor de medailles gaan.

Dat zit er ook in. We hebben een prima voorbereidingsweek gehad, zijn goed geacclimatiseerd en hersteld van de jetlag en hebben goede oefenwedstrijden (3-2 nederlaag tegen China en 6-4 verlies tegen Noorwegen, red.) gedraaid.

We moeten leren van deze wedstrijd. Tegen Slowakije spelen we later op de dag

— Emily Even

en hopelijk zijn we dan met z’n allen meteen scherp en klaar om te vlammen. Ik ben dat in elk geval wel.’’

Speelschema Team NL Vrouwen I Jshockey WK 2023 China
— © IJshockey Nederland