WK 2023 Shengzen China

WK 2023 Shenzhen China

Bieke van Nes

24 augustus 202311:04

Door Edwin Fischer

Player of the match: Bieke van Nes

Noorwegen-Nederland 3-6 (1-1, 2-3, 0-2)

Na ieder duel van Team NL ijshockeyvrouwen op het WK Divisie 1A in het Chinese Shenzhen geeft de Player of the match van die wedstrijd - exclusief voor IJshockey Nederland – in een monoloog haar kijk op het resultaat. Vandaag is dat: Bieke van Nes

‘Dit was een heel volwassen wedstrijd. Allereerst omdat we rustig zijn gebleven ondanks een 3-1 achterstand. Om daarna zelf gewoon vijf keer te scoren en geen treffer meer tegen te krijgen, zegt alles.

We hadden afgesproken om veel meer te gaan schieten. We waren tot deze wedstrijd het team dat de minste shots on goal had staan, daar wilden we verandering in brengen. Zeker ook tegen deze Noorse goalie, we wisten natuurlijk al van onze oefenwedstrijd van vorige week dat ze niet zo puckvast was.
Met deze derde zege op rij bewijzen we ook dat het geen won and done is. We werden door iedereen weggeschreven als de underdog, of misschien wel het lelijke eendje. Dat heeft ons getriggerd. We kunnen nu wel zeggen dat we het tegendeel bewezen hebben.

Maar we zijn natuurlijk nog niet klaar. Morgen een heerlijke rustdag en dan zaterdag de apotheose. Spelen om de titel, wat de andere uitslagen vandaag en zaterdag ook gaan zijn. Wie had dat gedacht. De allerlaatste wedstrijd van het toernooi, wij tegen China, gaat beslissend zijn voor het kampioenschap.
Maar afhankelijk van de uitslagen die nog gaan komen kan het ook zijn dat we nog vierde worden. Maar we gaan voor het hoogst haalbare; die titel. Of in elk geval promoveren. Dan herhalen we de stunt van het Nederlands mannenteam, dat ooit, in 1980, naar de Olympische Spelen mocht.

Wie had dat gedacht. De allerlaatste wedstrijd van het toernooi, wij tegen China, gaat beslissend zijn voor het kampioenschap

Marco, de bondscoach, repte al over De Efteling en het sprookjesbos. Laten we maar zorgen dat we daar in terecht komen. De Efteling wordt vast onze hoofdsponsor als we dit sprookje met succes afronden.’