WK 2023 Shengzen China

WK 2023 Shenzhen China

Aimee Seppenwolde ontvangt award
Aimee Seppenwolde ontvangt award

23 augustus 202317:28

Door Edwin Fischer

Player of the match: Aimee Seppenwolde

Nederland - Oostenrijk 2-1 (0-0, 1-1, 1-0)

Na ieder duel van Team NL ijshockeyvrouwen op het WK Divisie 1A in het Chinese Shenzhen geeft de Player of the match van die wedstrijd - exclusief voor IJshockey Nederland – in een monoloog haar kijk op het resultaat. Vandaag is dat: Aimee Seppenwolde.

'Winnen van Oostenrijk, na de zege op Slowakije al de tweede overwinning op dit WK. We zijn er heel erg blij mee natuurlijk. In de eerste periode hadden we het heel lastig. We hebben de helft van de tijd met een speelster minfder op het ijs gestaan. Dat kwam omdat we straffen opliepen door positioneel niet goed te anticiperen op hun spel in het neutrale vak.

Omdat we wel onze taken in de penalty kill goed uitvoerden, slaagden we er in om toch geen goal tegen te krijgen. In de rust hebben we onze fouten doorgesproken en daarna speelden we wel goed, zonder nog straffen op te lopen. Dat we de wedstrijd daarna naar ons toetrokken en wonnen, komt omdat we allemaal proberen onze persoonlijke battles te winnen. Doe je dat, dan win je uiteindelijk ook de wedstrijd. Dan wil je het ook als team meer dan je tegenstander. Dat was tegen Slowakije zo en nu tegen Oostenrijk weer.


'We spelen om te winnen en dat doen we ook in de laatste twee wedstrijden. We zullen zien waar dat toe leidt.'

2e in de poule

Dat we opeens tweede in de poule staan en dus op een plaats die recht geeft op promotie naar het WK op het allerhoogste niveau is geweldig. Ons eerste doel, ons handhaven in deze poule, is met deze overwinning gelukt. Maar we kunnen nu vrijuit spelen tegen Noorwegen (morgen, red.) en China (zaterdag, red,). Iedereen is verrast. Er waren zoveel landen en ook de IIHF dacht dat wij het lachertje van dit WK zouden worden. Maar dat zijn we nu heel duidelijk niet.