WK 2023 Shengzen China

WK 2023 Shenzhen China

Start van de wedstrijd tegen Denemarken
Start van de wedstrijd tegen Denemarken — © Jesmer Doele

20 augustus 202310:22

Door Danny Micola von FĂĽrstenrecht

Nederland tegen Denemarken 1-6

Gevoel toch positief bij coach Kronenburg.

In de veelbelovende openingswedstrijd van Team NL IJshockeyvrouwen stonden ze tegenover het sterke Deense team. Ondanks het verlies waren er momenten van vastberadenheid en teamwork die de coach, Marco Kronenburg, tevreden stelden.

De wedstrijd begon met een krachtmeting tussen de twee teams, waarbij beide zijden vastbesloten waren om de direct een goal te scoren. Het fluitsignaal klonk en de strijd begon, met de Nederlandse goalie #1 Eline GABRIELE en de Deense #25 NORDSTROM.

In de eerste periode zette Denemarken al snel de toon met een vroege treffer. Op 3:29 liet #21 FRIIS-HANSEN van Denemarken het net bollen, bijgestaan door #8 ALDOUS. Ondanks dit vroege tegendoelpunt, hield Eline haar positie in het doel en liet ze geen verdere doelpunten toe in die periode. Het Nederlandse team bleef vechten, maar het was Denemarken dat de voorsprong behield.

In de tweede periode begon het Nederlandse team sterker te spelen en vond het een antwoord. Op 35:38 scoorde #8 Savine WIELENGA een shorthanded doelpunt voor Nederland, waardoor ze de kloof tot 1-3 verkleinden. Het team werkte samen en zette druk op hun tegenstanders.

Helaas kreeg Nederland te maken met straffen die hun momentum enigszins verstoorden. Ondanks hun inspanningen slaagde Denemarken erin om meer doelpunten te scoren. Op 32:15 was het #5 JAKOBSEN die het net vond, bijgestaan door #4 GLUD en #15 REFSGAARD. En op 48:27 scoorde #17 SKRIVER, geholpen door #14 JENSEN, waardoor Denemarken de voorsprong verder uitbreidde naar 1-5.

In de derde periode bleef het Nederlandse team vechten, maar Denemarken slaagde er nogmaals in om te scoren. Op 53:55 vond #18 PETERS het net, bijgestaan door #13 BRIX en bracht de score op 1-6. Het Nederlandse team toonde karakter en gaf niet op.

Ondanks het verlies benadrukte coach Marco Kronenburg dat er positieve aspecten waren in het vertoonde spel. Het team toonde vastberadenheid en inzet, en er waren momenten waarop ze hun potentieel lieten zien. Met dit als basis zal het Nederlandse ijshockeyteam blijven groeien en verbeteren naarmate het toernooi vordert.

Women of the match: Emily Even

20230820 WANGYUE WY6 1024 Edby WY

Hier de komende wedstrijden en tijden.

Speelschema Team NL Vrouwen I Jshockey WK 2023 China
— © IJshockey Nederland