WK 2023 Shengzen China

WK 2023 Shenzhen China

20230821 WANGYUE WY6 5471 Edby WY

21 augustus 202316:22

Door Danny Micola von FĂĽrstenrecht

Triomfantelijk Optreden van Team Nederland op Dag 2 van het WK

Einduitslag Slowakije 0 - 3 Nederland

Het ijsvonnis werd vandaag opnieuw voltrokken in de stad Shenzhen, China, waar Team NL vrouwen ijshockey Nederland hun tweede wedstrijd van het WK IJshockey voor vrouwen speelde. De Nederlandse ijshockeyvrouwen maakten een verpletterende indruk door Slowakije met een eindstand van 3-0 te verslaan. Het was een dag vol hoogtepunten en spannende momenten.

Vanaf het eerste fluitsignaal toonde Team Nederland vastberadenheid en vasthoudendheid.

De eerste periode begon intens, met beide teams die op zoek waren naar een vroege doorbraak. Op 23:58 was het echter #16 Esther de JONG die het net vond voor Nederland, bijgestaan door #19 Zoe BARBIER, en de Nederlandse vrouwen een vroege voorsprong van 1-0 gaf. Het was een sterk staaltje teamwork dat de toon zette voor de rest van de wedstrijd.

De tweede periode ontpopte zich tot een ware showcase van het Nederlandse talent. Op 26:58 voegde #8 Savine WIELENGA een doelpunt toe aan het scorebord, geholpen door #4 Kayleig HAMERS en #9 Bieke van NES. Nederland verstevigde hun greep op de wedstrijd met een 2-0 voorsprong.

Het derde en laatste periode van de wedstrijd bleef even meeslepend. Op 48:16 bracht Nederland met een powerplay-doelpunt. #9 Bieke van NES en haalde hiermee de trekker over, bijgestaan door #23 Hilde HUISMAN en #4 Kayleigh HAMERS, en bracht de eindstand op 3-0.

Hoewel de wedstrijd bij vlagen stevig was, werden enkele straffen uitgedeeld, maar Team Nederland hield stand en toonde vastberadenheid in elke situatie. De Nederlandse goalie, Eline GABRIELE, bewees haar kwaliteiten door Slowakije op nul goals te houden, een prestatie waar het hele team trots op kan zijn.

Het coachteam, onder leiding van de trotse coach Marco Kronenburg, was zeer tevreden over het vertoonde spel. Ondanks de eindzege van 3-0 benadrukte coach Kronenburg dat het teamwork, de vastberadenheid en het doorzettingsvermogen van het team de ware overwinning brachten. Met de positieve energie van deze overwinning zullen de Nederlandse ijshockeyvrouwen blijven groeien en zich blijven inzetten voor hun verdere successen op dit WK.

Kersverse centurion Savine Wielenga!