DSC 4608

23 januari 202421:13

Door Danny Micola von FĆ¼rstenrecht

Eredivisie: Lions strijdbaar ten onder tegen de Dragons

De Dordrecht Lions stonden afgelopen zaterdagavond tegenover de Utrecht Dragons in een enerverende eredivisie wedstrijd. De Dragons uit Utrecht kwamen explosief uit de startblokken en zetten al binnen 2 minuten de 0-1 op het scorebord. Ondanks de inspanningen van de Lions duurde het tot de 25e minuut voordat Jeff Vermeulen de stand gelijk trok met een doelpunt, 1-1.
Door Rene Kamps

De Dragons lieten echter niet los en scoorden snel daarna de 1-2, 1-3 en 1-4, waardoor ze de druk op goalie Cas Neuman-Hesseling hoog hielden. Na de laatste pauze slaagden de Lions erin om via Floris Veenhuizen de achterstand te verkleinen tot 2-4. In de 47e minuut ontstond er hoop voor de Lions toen Janis Brakss een penalty-shot kreeg na een overtreding op Floris Veenhuizen. Helaas slaagde Brakss er niet in te scoren, waardoor de Dragons het zelfvertrouwen behielden en de 3e periode zonder tegendoelpunten konden afsluiten.

De Dragons bouwden hun voorsprong uit met doelpunten van 2-5 en 2-6. Vermoeid, verslagen en teleurgesteld bedankten de Lions het publiek na het eindsignaal.

De volgende thuiswedstrijd van Dordrecht Lions staat gepland op zaterdag 3 februari om 18.15 uur tegen de Nijmegen Devils.