Eredivisie

Archief beeld. Chris Eimers namens PSC
Archief beeld. Chris Eimers namens PSC

1 maart 202418:31

Door Danny Micola von FĆ¼rstenrecht

Player safety comitee tijdens Play-Offs

De Player Safety Commissie (PSC) van IJshockey Nederland speelt een cruciale rol tijdens het reguliere seizoen en de play-offs. Tijdens het reguliere seizoen komen zij elke dinsdag samen om situaties van het weekend ervoor te behandelen, waarbij een automatische wedstrijdschorsing wordt toegepast bij een Game Misconduct. Voor de play-offs is besloten om vaker bij elkaar te komen om eerlijke besluitvorming te waarborgen, vooral omdat een speler anders een wedstrijd kan missen door een Game Misconduct die later mogelijk wordt vrijgesproken.

Om tijdens de play-offs efficiƫnt te werken, zijn specifieke procedures vastgesteld. beelden moeten voor 09:00 uur beschikbaar zijn en teams betrokken bij de wedstrijd moeten ook voor 09:00 uur een formeel verzoek tot voorleggen hebben ingediend.. De PSC publiceert vervolgens hun uitspraak voor 12:00 uur op dezelfde dag.

Tijdens de play-offs, waar teams strijden om het kampioenschap van Nederland, blijft het doel van de PSC het beoordelen van (bewust) gevaarlijke situaties en excessen zoals tijdens het reguliere seizoen.